Close sidebar
Close sidebar

Familia lui Raed Arafat a detinut un sfert din orasul Nablus! Reportaj in Palestina, acasa la celebrul secretar de stat

Raed Arafat provine dintr-o familie de oameni extrem de instariti din Palestina. Jurnalistii de la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie au mers in orasul Nablus si au stat de vorba cu rudele secretarului de stat.

D.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Familia lui Raed Rafat este extrem de cunoscuta in Nablus. In trecut, a detinut un sfert din proprietatile imobiliare din oras si a avut 4 fabrici de sapun. In anii '30, britanicii au bombardat casa familiei si i-au lasat fara adapost pe membrii acesteia. Asa au ajuns sa vanda din spatiile comerciale. „Acum suntem doar partial proprietari si inchiriem spatiile”, a povestit Nasir Arafat, varul de tata al lui Raed, jurnalistului Cristian Niculescu de la crij.org. Fabricile de sapun au fost si ele inchise una cate una. Ultima a fost transformata in muzeu si centru cultural.

Varul lui Raed Arafat se ocupa acum de afacerile familiei (foto: crji.org)

Raed Arafat a plecat de langa familie in momentul in care a hotarat ca vrea sa devina medic. Tatal lui, Daud, ar fi vrut ca el sa preia fraiele afacerilor familiei si n-a fost prea multumit de alegerea lui.

Culmea e ca lui Raed i-a venit ideea cu ambulantele chiar de la tatal lui, care a lucrat ca sofer pe „salvare in Nablus”. „Ii mergea mintea, si-a construit singur afacerile. A devenit unul dintre cei mai bogati din oras. Cand a aparut radioul in regiune, el a adus difuzoare din Japonia sau Coreea si le-a asamblat aici, in carcase. A facut fabricuta pe care apoi a vandut-o”, a mai povestit varul lui Radafat pentru sursa citata.
Una din proprietatile pe care le-a detinut famila Arafat (foto: crji.org)

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Mama lui Raed Arafat are 80 de ani si locuieste pe o colina, intr-o casa pe care consilierul de stat a si mentionat-o in declaratia de avere. Femeia nu si-a mai vazut de mult timp fiul.

Aici locuieste mama lui Arafat (foto: crji.org)

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI