Tânărul Vlad Pascu vrea să-și micșoreze pedeapsa, astfel a încercat să apeleze la medierea familiilor victimelor, susținând o „grijă față de acestea”, prin plata daunelor morale.

Avocații rudelor au primit propuneri de mediere și au fost invitați la discuții, însă, familia Robertei, tânăra care a încetat din viață în urma accidentului tragic din stațiunea constănțeană 2 Mai nici nu își dorește să audă de așa ceva. Din punctul lor de vedere, această strategie a vinovatului îl va ajuta probabil să obțină o condamnare cât mai mică.

Și avocatul Adrian Cuculis a comentat decizia familiei Pascu, spunând că „în spatele adresei de <<mediere>>, care la prima vedere ar arăta o <<grijă față de victimele și persoanele vătămate ale acestei tragedii cauzate de Pascu>>, se ascunde de fapt o încercare meschină și parșivă de a arăta judecătorilor că Pascu a încercat <<diminuarea consecințelor infracțiunii>>”.  Tot el a spus că totul înseamnă de fapt o sfidare din partea unei familii capabile de orice.

Tată Roberta mediere Vlad Pascu

El este Vlad Pascu.

[Sursa foto: X]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Vești proaste despre sănătatea lui Traian Băsescu, dezvăluite de Dumitru Dragomir. "E rău cu plămânii. Am auzit că e băgat pe oxigen"

Ce spune tatăl studentei despre propunerea de mediere?

Așadar, se pare că dacă magistrații văd încercarea vinovatului în cauză de a atenua cele produse, ei o vor lua ca o circumstanță atenuantă, și drept urmare îi vor da o pedeapsă mai blândă.

Cu toate astea, familia Robertei nu vede cu ochi buni aceste încercări, deoarece nimeni nu le va mai putea aduce înapoi copilul mult iubit.

”E josnic. Să facem o mediere ca să îmi cumpere sufletul copilului meu? Niciodată! Eu am din ce să trăiesc, nu îmi trebuie bani. Mie îmi trebuie copilul înapoi. Se mai poate? Nu se mai poate. Eu nu am ce discuta cu oamenii ăștia niciodată în viața mea”, a declarat tatăl studentei pentru Observator.

Mediere Vlad Pascu

O mediere cu familiile victimelor i-ar mai putea scădea din pedeapsă lui Vlad Pascu.

[Sursa foto: X]

Citește și: Un băiețel de 4 ani din Onești, operat de urgență după un incident la grădiniță. I-a fost strivit un deget la ușă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Părinții lui Sebastian au acceptat propunerea de a sta față în față cu ucigașul copilului lor pentru a vedea ce are de spus.

Câți ani de închisoare riscă Vlad Pascu?

După tragedia de 2 Mai care s-a produs pe data de 19 august 2023, Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani riscă până la 10 ani de închisoare, în funcție de decizia judecătorilor.

Chiar dacă familiile celor doi tineri care au fost uciși nu vor accepta propunerea de mediere, judecătorii vor lua în calcul efortul vinovatului.

Pe lângă acest dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Și mama lui este cercetată de anchetatori pentru șantaj, după ce ar fi încercat să o convingă pe una dintre prietenele tânărului să-l acopere. Tatăl lui Vlad Pascu este de asemenea cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si