"La serviciul de evidență a populației se pare că astăzi au ajuns aproximativ 300 de confrați de-ai noștri de dincolo de Ucraina, aceștia cum sunt prevedererile legale, după ce își redobândesc cetățenia română la Consulatul din Suceava aleg să se stabilească permanet în diferite comune.

Acești 300 de cetățeni nu au trecut prin primărie, pentru că legislația le permite să meargă direct la serviciul de evidență a populației, de aceea nu vă pot spune cu precizie numărul.

Repet, cea de-a doua variantă de a-ți face mutație permanentă în localitate este aceea de a merge direct cu cel care te ia în spațiu și care face dovada că are o locuință cu un act de proprietate. Așadar, cei aproximativ 300 au mers la serviciul de evidență și și-au făcut locația definitivă pe Vârfu Câmpului.

Având în vedere contextul actual, ne așteptăm ca numărul celor veniți să crească", a precizat primarul comunei Vârfu Câmpului din județul Botoșani.

Citeste si: Ministrul Apărării, anunț de ultimă oră despre invazia din Ucraina. Au fost stabilite punctele pentru primire refugiaţi în România

În șase județe vor fi amplasate tabere mobile pentru refugiati- Satu Mare, Maramureș, Suceava, Iași, Tulcea, Galați.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În județul Suceava, autoritățile sunt pregătite să primească și să cazeze câteva sute de persoane refugiate din Ucraina.

În funcție de situația din teren, numărul locurilor poate fi suplimentat până la mii

O tabără mobilă cu o capacitate de 201 locuri este pregătită. La aceasta se adaugă locurile disponibile din pensiuni sau alte spaţii ce vor fi făcute publice de autorităţi atunci când va fi necesar.

Citeste si: Operațiunea militară va continua până la atingerea obiectivelor: demilitarizarea Ucrainei și eliminarea „naziștilor”

''Dacă va fi cazul şi ni se va solicita, suntem pregătiţi, iar tabăra mobilă este operativă, personalul fiind pregătit pentru ca, la nevoie, să fie montată'', a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Tabăra este compusă din 30 de corturi de cazare cu suprafeţe de câte 25 de metri pătraţi şi trei corturi pentru servit masa, fiecare cu o capacitate de 96 de metri pătraţi.

Refugiații din această tabără vor beneficia de ajutor medical sau psihologic

Persoanele care vor ajunge în acest tip de tabără vor fi găzduite temporar, vor fi triate, vor primi ajutor medical sau psihologic, după caz şi, ulterior, transferate în alte locaţii.

Ucraina a fost atacată simultan de la sol, din aer și de pe mare. Apărarea antiaeriană a Capitalei a fost rapid activată, iar locuitorii orașului s-au trezit în urma zgomotului produs de alarme.

Citeste si: Armata rusă a atacat Kievul cu rachete. Anunțul făcut de primarul Kievului

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 

Sursa: Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si