Close sidebar
Close sidebar

Familiile minerilor implicati in accidentul din Mina Lupeni vor primi un sprijin financiar

Familiile minerilor implicati in accidentul de la Mina Lupeni vor primi un sprijin financiar, astfel incat saptamana viitoare va fi aprobata o Hotarare de Guvern in acest sens, a declarat vineri ministrul Energiei, Toma Petcu, aflat la Lupeni.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Le-am comunicat ca si eu si sindicatele depunem toate eforturile pentru familia decedatului, sa asiguram o inmormantare in conditii bune si un sprijin important pentru familie, care poate veni prin companie, prin contractul colectiv de munca, si aici poate fi detaliat de sindicate", a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.

Oficialul a precizat ca a vorbit la telefon si cu premierul Mihai Tudose, chiar in momentul in care se afla la discutii cu minerii, Petcu precizand ca prim-ministrul le-a transmis acestora un mesaj de sustinere.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Ba mai mult, dorim ca la sedinta de Guvern de saptamana viitoare, intr-un regim de urgenta, sa promovam o Hotarare de Guvern pentru acordarea unui sprijin financiar pentru familiile care au fost afectate."

Intrebat despre ce ajutoare este vorba, Petcu a spus ca mai intai trebuie sa vada ce va permite legea si ca se va decide "in conformitate cu legislatia".

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi, in jurul orei 14.00, cand tavanul unei galerii s-a surpat pe o distanta de aproximativ 16 metri. in galerie se aflau 11 mineri, iar 8 dintre ei au reusit sa se salveze, in timp ce ceilalti trei au fost dati disparuti.

Operatiunile de cautare si salvare au durat peste 15 ore.

Unul dintre mineri a fost gasit decedat. El urma sa implineasca 40 de ani peste doua zile, cand va fi inmormantat. in ceea ce ii priveste pe cei doi mineri care au fost salvati, unul dintre ei este in stare extrem de grava, la Stpitalul Floreasca, iar celalalt are leziuni usoare la un picior, fiind internat la spitalul din Petrosani.

Sursa: news.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI