Muti de uimire au primit satenii vestea ca de acum incolo mortii vor purta, obligatoriu, bratari de identificare, la fel ca nou nascutii. Acestea vor  contine si informatii despre firma care a organizat intreg ritualul de inhumare a decedatului. In plus, in sicriu va trebui strecurat un recipient cu o mostra din substanta folosita la imbalsamare.

Autoritatile, in schimb, spun ca noi reguli ar usura munca criminalistilor in cazul unor eventuale anchete. Legea mai prevede ca toate procedurile sa fie facute de firmele de pompe funebre in locuri special amenajate. E interzisa imbalsamarea acasa la familia defunctului. Evident, costurile cresc si ele.   

Batrana spune ca pe sotul ei nu l-a imbalsamat si nici nu l-a cosmetizat vreun specialist. S-a ocupat ea personal de tot ritualul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

"3 litri de spirt i-am turnat pe gat si l-am tinut in caldurile alea 3 zile si nu a avut nimic. L-a inghitit de zici ca bea el cu gura lui... Glu, glu facea pe gat"

Noile reglementari au fost scrise pe vremea guvernarii Dacian Ciolos, dar urmeaza sa fie aplicata de luna viitoare, dupa ce Ministerul Sanatatii va publica un ordin in baza caruia vor fi scoliti angajatii pompelor funebre care se vor ocupa de imbalsamare.

Acestia ar urma sa fie un fel de "chirurgi" care sa si cosmetizeze cadravele.

SEBASTIAN COCOS, presedintele Asociatiei Funerare Romane: "Inlatura urmele de suferinta si reda demnitatea corpului in fata mortii. Cei care fac imbalsamarea in momentul de fata au diploma de autopsier, ceea ce nu este normal si firesc. Autopsierul trebuie sa faca autopsii"

 "Mai bine ne-ar da bani de medicamente, ca moare atata lume de cancer""Ii da cateva pastile si s-a dus... Si ii pune bratara, nu?" rade!

Mai mult, autoritatile au prevazut in lege ca persoanele care au murit in urma unor accidente cumplite sau din cauza unor boli ce ar putea pune in pericol populatia... sa fie duse la groapa in 36 de ore de la deces. Nerespectarea prevederilor atrage sanctiuni care pot ajunge pana la 10 mii de lei!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si