Fără certificat verde în mall-uri. Vineri, 4 martie, președintele Klaus Iohannis a declarat că starea de alertă nu va mai fi prelungită pe teritoriul României. Astfel, începând cu data de 8 martie, restricțiile cu care românii s-au obișnuit vor dispărea.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități”

Printre restricțiile care au fost în vigoare era și accesul în mall-uri pe baza certificatului verde. Din 8 martie, românii vor spune „adio” documentului și vor putea intra în magazine fără certificat de vaccinare.

De când vor putea intra românii în mall-uri fără certificat verde?

Începând cu miezul nopții, din data de 8 martie, restricțiile vor fi ridicate. Asta înseamnă că la intrarea în mall-uri și spații comerciale certificatele verzi care atestă vaccinarea nu vor mai fi necesare. 

Autoritățile au propus relaxarea măsurilor după ce gradul de ocupare al paturilor COVID a scăzut sub 50%.

Citeste si: Adio, stare de alertă din 9 martie 2022! S-ar putea introduce "starea de criză". Ce înseamnă acest lucru?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Remarcaţi scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic, un trend descendent al numărului de decese. Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, săptămâna trecută.

certificat verde

Românii spun adio certificatului verde pentru accesul în mall-uri.

[Sursa foto: istockphoto.com]

Renunțarea la restricții, pas spre normalitate

Românii nu vor mai avea nevoie de certificat verde pentru a intra în mall-uri, în cinematografe, restaurante sau în sălile de spectacole, în marile magazine, vor fi desființate culoarele care până acum ceva timp separau vaccinații de nevaccinați. Măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii în spațiile deschise, dar este recomandată purtarea acestora în spațiile aglomerate.

Citeste si: Italia va pune capăt stării de urgenţă pe 31 martie, a anunţat premierul Draghi

Totodată, de la miezul nopții vor dispărea și restricțiile de program. Dacă în perioada stării de urgență și de alertă agenții economici funcționau începând cu ora 5 dimineața și până la 10 seara, de mâine nu va mai exista nicio restricție în acest sens.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În urma deciziilor autorităților, va crește capacitatea sălilor de fitness, de spectacole, dar și în restaurante și cinematografe, de la 30% până la 50%.

Citeste si: Revenirea la normalitate ar putea atrage probleme. Care sunt măsurile care ar putea fi ridicate odată cu starea de alertă?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si