Close sidebar
Close sidebar

Fără certificat verde la tribunale și parchete. Cum se va face accesul de acum înainte?

Accesul la instanță și parchete nu se va face pe baza certificatului verde digital. Accesul se va face ca până acum, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva pandemiei COVID-19.

Alexandra Bercea,

Fără certificat verde la tribunale și parchete. Cum se va face accesul de acum înainte?

[Sursa foto: Monitorul de Vrancea]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Accesul în sediile instanțelor și parchetelor nu se face în baza certificatului verde deoarece noile restricții stabilite de autorități nu vizează activitatea acestora, anunță Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Citeste si: Bataie cu paznicii de la certificatul verde

Activitatea în instanțe se va desfășura la fel ca până acum

Începând de luni, activitatea în instanțe se va desfășura la fel ca până acum. Asta înseamnă că măsurile de distanțare vor fi respectate:„În consecință, activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare../atât

în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei”, a declarat CSM. 

Citeste si: Cseke Attila, despre restricţiile de luni: „Certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice. Evenimentele private, complet interzise.”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Cum se va desfășura accesul în tribunale și parchete?

[Sursa foto: Monitorul de Vrancea]

Precizările au apărut după ce autoritățile au impus noi reguli

„În urma analizei, atât direcția internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea președintelui CSM, cât și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, au apreciat că prevederile H.G.

nr.1130/2021 nu intră în conflict și nu sunt aplicabile domeniului justiției''

Reprezentanți CSM  recomandă  în continuare respectarea tuturor măsurilor luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei.

Citeste si: Lista noilor restricții adoptate de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial- Vezi documentul

 

Sursa: digi24.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI