La sfârșitul acestei luni, România intră în spațiul aerian Schengen. Chiar și așa, românii care vor să-și ia copiii cu ei în avion întâmpină mai multe dificultăți. Minorii au nevoie de autorizație de la Poliția de Frontieră pentru a putea zbura.

Fără minori în spațiul aerian Schengen

Din cauza noii legi, Asociația Aeroporturilor cere MAI să o reanalizeze până la sfârșitul lunii.

În ciuda faptului că minorii vor călătorii alături de ambii părinți, aceștia trebuie să obțină autorizația Schengen de la Poliția de Frontieră. Astfel, părinții, reprezentanții legali sau însoțitorii minorilor sunt nevoiți să-i meargă alături de ei în spațiile amenajate din aeroporturi în vederea obținerii autorizației, scrie observatornews.ro.

În același timp, însoțitorii minorilor vor fi verificați de Poliția de Frontieră dacă respectă prevederile legale cu privire la libera circulație a cetățenilor români, în străinătate. 

Citește și: VIDEO- "Spațiul Schengen nu poate fi extins. Poziția Austriei nu s-a schimbat!" Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, mesaj șocant la București

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

politia

Poliția de Frontieră

[Sursa foto: zf.ro]

La acest moment, în conformitate cu legea actuală, este nevoie de o declarație notarială în cazul în care minorii vor să părăsească țara alături de unul dintre părinți sau de alte persoane.

Astfel, Asociația Aeroporturilor din România cere Ministerului Afacerilor Interne să reexamineze legea până la sfârșitul lunii, când este programat ca România să intre în spațiul Schengen aerian și marin.

Gheorghe Falcă: „România și Bulgaria trebuie să fie membri cu drepturi depline în Spațiului Schengen”

Europarlamentarul PNL/PPE Gheorghe Falcă a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care cere ca România și Bulgaria să fie membri cu drepturi depline în Spațiul Schengen.

„Parlamentul European trage din nou un semnal de alarmă cu privire la cozile interminabile de camioane la granițele UE și cere acțiune imediată! Alături de colegii mei din comisia pentru petiții solicităm [din nou] aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, împreună cu adoptarea unei legislații specifice pentru a rezolva această situație presantă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

avioane

Avioane în aeroport

[Sursa foto: Pexels]

După adoptarea cu unanimitate de voturi a unei rezoluții în comisia pentru petiții, facem apel la acțiunea UE pentru a rezolva timpul lung de așteptare pentru camioane la granițele UE și cerem Consiliului să decidă rapid asupra aderării complete la Schengen a României și Bulgariei, inclusiv cu frontierele terestre”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si