Close sidebar
Close sidebar

Fără paturi la Spitalul Județean Târgu Jiu pentru bolnavii de Covid

Covid-19 amenință din nou România, creând deja focare în mai multe orașe din țară. Spitalul Județean din Târgu Jiu a rămas fără paturi pentru bolnavii de Covid-19, spunând că a atins pragul maxim de persoane internate, infectate cu SARS CoV-2.

Laura Macovei,

Fără paturi la Spitalul Județean Târgu Jiu pentru bolnavii de Covid

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat că în momentul de față sunt 22 de pacienți COVID internați la Secția Boli Infecțioase.

Fără paturi pentru bolnavii de Covid

De asemenea, la Compartimentul ATI COVID sunt 4 bolnavi în stare mai gravă. Tot el a declarat că nu mai sunt paturi pentru bolnavii de Covid-19.

Astfel, se va solicita suplimentarea numărului de paturi până la un total de 50.

Citeste si: OMS, anunț îngrijorător pentru Europa: ”o toamnă şi o iarnă dificilă”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Potrivit unui medic epidemiolog de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, nu este vorba de cazuri cu afectare pulmonară gravă în rândul pacienților COVID internați la acest spital.

Majoritatea pacienților internați suferă și de boli neurologice sau cardiovasculare.

Putem să facem o comparație acum cu ce a fost în primele valuri și mai ales în valul al patrulea, când am avut cazuri foarte grave cu afectare pulmonară severă. Acum situația este complet schimbată. Avem pacienți care suferă și de alte boli și din această cauză coronavirusului a prins teren fertil. Dar nu mai avem afectarea pulmonară cu care se confruntau pacienții anul trecut de exemplu.

Citeste si: Noua tulpină Omicron BA.5 poate să infecteze oamenii în fiecare lună

Sunt stocuri suficiente de medicamente. Cel mai probabil, Secția Boli Infecțioase va redeveni la un moment dat Secție exclusiv COVID. Deocamdată, se merge pe suplimentarea treptată a numărului de paturi ”, a declarat medicul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI