Close sidebar
Close sidebar

Fără precedent. Dictatorul Kim Jong-un, condamnat de un tribunal să plătească despăgubiri

Un tribunal din Coreea de Sud l-a obligat pe liderul de la Phenian, Kim Jong-un, să plătească despăgubiri în valoare de 31.000 de euro pentru doi prizonieri de război sud-coreeni, condamnați la muncă forțată în Coreea de Nord. Este o decizie fără precedent, fiind pentru prima dată când un tribunal sud-coreean îşi exercită competenţa asupra Phenianului.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Tribunalul sud-coreean îl somează pe dictatorul nord-coreean Kim Jong-un să despăgubească doi foşti prizonieri de război, obligaţi la muncă forţată timp ce decenii în Coreea de Nord. Este o premieră ca un tribunal sud-coreean să își exercite competenţa asupra Phenianului. Cei doi bărbaţi – Han, în vârstă de 87 de ani, şi Ro, în vârstă de 90 de ani – afirmă că au fost luaţi prizonieri în timpul Războiului Coreei (1950-1953), dar că nu au fost repatriaţi la oprirea conflictului, care s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Citeste si: Mai multe state europene au impus restricții pentru români. „E greu de anticipat dacă vor mai fi şi alte situaţii”

În urma plângerii, Kim Jong-un este obligat să îi despăgubească pe cei doi cu câte 15.500 de euro, a declarat purtătoarea de cuvânt a tribunalului din Seul, potrivit The Guardian.

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Citeste si: Dramatic. Țara care sapă 1,5 milioane de morminte pentru infectații cu coronavirus

Forţele nord-coreene au cucerit Sudul pe 25 iunie 1950, punctul de plecare pentru un conflict sângeros care a făcut milioane de morţi, majoritatea civili, scrie Agerpers. Armele

au tăcut trei ani mai târziu, în urma unui armistiţiu care nu a fost niciodată urmat de un tratat de pace, ceea ce înseamnă că, tehnic, cele două părţi din peninsula divizată de Zona Demilitarizată (DMZ) sunt în continuare în război.

Regimul nord-coreean şi-a înteţit în ultimele săptămâni atacurile verbale împotriva Seulului, criticând în special faptul că disidenţi nord-coreeni care se află în Sud trimit în Nord manifeste de propagandă cu ajutorul unor baloane duse de vânt.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI