Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa vineri dimineaţă în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au lovit oraşul Erbil, din nordul Irakului, conform unui nou bilanţ oficial, informează AFP.

Sunt aşteptate în continuare ploi şi inundaţii

„Bilanţul se ridică în prezent la 11 morţi, după ce protecţia civilă a descoperit trei cadavre ale unor persoane date dispărute, luate de ape, printre care un cetăţean filipinez şi unul turc", a declarat pentru AFP Nabaz Abdelhamid, responsabil administrativ local.

Guvernatorul provinciei Erbil, Omid Khoshnaw, şi un purtător de cuvânt al protecţiei civile susțin că bilanțul ar putea fi mai grav.

„Inundaţiile au început la ora locală 04:00 şi au provocat moartea a opt persoane, printre care femei şi copii", în special în cartierele de la periferia Erbil, a precizat Khoshnaw.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| ANM a anunțat Cod galben de ninsori și vânt puternic în 13 județe până luni dimineață

O persoană a fost lovită de fulger

Mai multe familii au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a completat acesta, raportând "pagube materiale considerabile".

Chiar şi autobuze, vehicule grele de marfă şi cisterne au fost luate de ape.

Guvernatorul provinciei Erbil a solicitat locuitorilor să evite deplasările nenecesare, precizând că sunt prognozate şi mai multe ploi şi inundaţii pentru Erbil şi împrejurimile sale, potrivit Agerpres.

Forţele de securitate şi de poliţie sunt în alertă maximă, la fel ca şi echipele medicale, protecţia civilă şi a autorităţile locale.

Citeste si: Alt incendiu la subsolul unui bloc din România. Patru adulţi şi un minor, evacuați de pompieri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si