Ilinca Obădescu-Gruia: „Cât de des putem să consumăm fast food?”
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Hai să vedem întâi ce conține fast-foodul ca să ne dăm seama cât de des putem consuma, pentru că frecvența alimentelor conduce la sănătatea organismului. În general, când vorbim despre fast food, care este o mâncare rapidă, adică pregătită rapid și dacă este pregătită rapid înseamnă că acolo regăsim anumite elemente și anume o combinație de zahăr, grăsimi și sare.
Cam asta este combinația fatală și momentul în care în anumite alimente regăsim această combinație. Din păcate, creierul nostru devine dependent pentru că îi place foarte mult și în momentul în care noi introducem în organism aceste alimente dând dependență să secretă dopamină și secretă serotonină. Deci frecvența stă în echilibru. Din punctul meu de vedere o dată pe lună ar fi mai mult decât suficient să consumăm aceste alimente de tip fast food.”
Ilinca Obădescu-Gruia: „Care sunt efectele asupra sănătății?”
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Conduce la îngrășare, poate conduce la boli cardiovasculare, evident nu doar fast-foodul, poate conduce la aceste dezechilibre prediabet, diabet, colesterol ridicat, deci toată ăă toată gama aceasta de dezechilibre poate decurge din consumul mult prea frecvent de fast food.”
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ilinca Obădescu-Gruia: „Avem pe masa de lângă tine câteva alimente populare de tip fast food: pizza, burgeri și sucul colorat, plin de aditivi. Putem să facem un top al celor mai nocive alimente?”
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Păi, dacă ar fi să să le luăm pe rând, pizza ce este o parte pâine pentru că avem partea de blat peste care se adaugă grăsimi, deci avem brânză foarte multă și tot felul de combinații, cu salam, cu carne, cu legume. Dacă e să consumi o pizza nu e o problemă în sine, dar nu mâncam pizza în fiecare zi sau dacă vrei să guști, nu mânca o pizza întreagă, mănâncă 1-2 felii și oprește-te, pentru că nu se întâmplă absolut nimic dintr-o felie sau 2.”
Ilinca Obădescu-Gruia: „Există și pizza sănătoasă sau ce am putea să schimbăm la acea pizza ca să o transformăm într-un aliment sănătos?”
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „În primul rând, ne uităm la blat pentru că blatul este în cantitatea cea mai mare. Să alegem pizza cu blat integral și nu pizza cu blat pufos, pentru că cel pufos înseamnă cam 2 centimetri, pe când blatul subțire înseamnă mult mai puțin, asta e diferența. Ceea ce punem peste contează foarte mult și dacă începem cu toate combinațiile, cu brânză, cu salam și cu tot felul de variante pe care le adăugăm, evident, că organismul nostru va fi suprasolicitat, va fi o mâncare greoaie.”