Mama Marinei, fetița lovită pe trecerea de pietoni din Capitală, face apel la ministrul Educației să i se permită să facă școală online.
După aproape două luni în care a avut piciorul în ghips, Marina merge acum în cârje și face recuperare, dar nu poate învăța la școală pentru că nu se poate descurca singură.

Citeste si: Mama Raisei a făcut o scrisoare pentru polițistul care i-a omorât fiica pe trecerea de pietoni: „Ajutorul pe care îl poți da este...”

Fata nu mai poate rămâne în online, odată cu ridicarea stării de alertă, unde doar elevii cu anumite afecțiuni cronice pot rămâne în online.

Mesajul mamei Marinei pentru ministrul Educației

Face kinetoterapie pentru a învăța să meargă din nou. Mușchiul este atrofiat pentru că a stat în pat atâta timp. A stat o lună cu tot piciorul în ghips, apoi încă 3 săptămâni de la genunchi. Merge în cârje pentru că nu are voie să calce pe picior. Medicul nu i-a dat o perspectivă când va putea reveni la școală, dar ne-a spus că nu își va reveni complet nici în următoarea lună. Piciorul i-a fost scos din ghips acum 2 săptămâni, i-au scos broșele metalice, dar e cale lunga de recuperare. Nu face școală de 2 luni”, a povestit mama fetei.

Citeste si: Cazul Raisa era cat pe ce sa se repete

Am depus o cerere ca și părinte către doamna director ca să o accepte la orele online, am atașez dosarul medical. Deocamdată nu am primit nici un răspuns, dar am înțeles că nu există cadrul legal.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Eu aș face efortul să o duc la școală, dar încă merge în cârje, ar însemna să îi găsesc pe cineva care să o însoțească mereu și să o ajute. Nu poate să se descurce singură. Nu cred că e cazul, din moment ce învățământul e gratuit. Dacă există posibilitatea pentru copiii bolnavi cronic să nu vină la școală și să învețe online, de ce nu se poate și pentru fata mea în această situație dificilă?

În urma traumei accidentului, de 2 luni încercăm să o aducem la normal, și-a pierdut prietena, a trecut printr-un șoc în accident, la spital, recuperarea a fost grea, acum are constant nevoie de ajutor, mai primește și o palmă de la sistemul de învățământ, nedându-i posibilitatea să învețe cu profesorii ei acasă.

Citeste si: Polițistul care a dat cu mașina peste Raisa nu va fi supus testului poligraf. Cererea înaintă de avocatul Adrian Cuculis a fost refuzată

Mă doare sufletul ca mamă, când mă întreabă ea de ce nu poate merge la școală. I-am spus că poate domnul ministru nu și-a dat seama că mai există astfel de situații. Ea nu poate urca treptele până la etajul 1, la școală copiii se împing, se joacă, și din neatenție se poate răni și o luăm de la capăt. Mă gândesc serios să fac o sesizare către domnul ministru”, mai spune mama Marinei, care a subliniat cât de mult își dorește la școală fiica ei.

“Îi place școala, pe semestrul I a luat bursă de merit. A trecut prin atâtea, accidentul, pierderea prietenei, se simte neputincioasă, merge la psiholog săptămânal – ce ține de noi facem, dar dacă tot vin lovituri peste lovituri nu știu ce randament vor mai da aceste ore de consiliere pentru că încearcă să se vindece de una și o lovește, alta”, explică mama fetei.

Citeste si: La o lună de la tragicul accident, mama Marinei face declarații emoționante: „Îi este foarte dor de Raisa”

Consilierul ministrului Educației spune că trebuie să existe un echilibru între drept și obligație

“Noi nu avem baza legală ca să putem spune că această fată poate urma cursuri online, pentru că legea spune clar că frecventarea orelor trebuie să fie fizică”, spune și consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, pentru Edupedu.ro.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Detalii din ancheta Raisei, fetița moartă pe trecerea de pietoni. A apărut un nou martor

“Va trebui schimbată legea, probabil că noua lege a educației va prevede și această situație. Dar nu e ceva ce putem reglementa în următoarele 2 săptămâni, să zicem. Nu am vrea să o prevedere de care să se poată abuza apoi, de exemplu, să auzim de cazuri cu elevi cu febră care sunt obligați să participe la ore. Trebuie să fim precauți cum formulăm această prevedere pentru că există riscul ca și un profesor să ceară apoi elevului bolnav să participe online. Trebuie să existe un echilibru între drept și obligație de a participa online. În situații temeinic justificate: dacă reprezintă un pericol pentru el sau pentru alții la școală. Deja există prevederi în acest sens pentru școala la domiciliu sau la spital. Ar putea să folosească și această prevedere. Asta înseamnă să i se vor aloca cadre didactice, dar nu participă la activitățile clasei”, spune Szekely.

Citeste si: Cum a reacționat tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, după scrisoarea polițistului

Pe data de 13 ianuarie 2022, un polițist a accidentat două eleve, pe Raisa și Marina, iar Raisa a murit pe loc în urma impactului puternic. Potrivit procurorilor, polițistul care a provocat accidentul nu se afla în misiune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si