Există mai multe faze ale lunii, printre care patru principale: lună nouă, lună plină, primul pătrar și ultimul pătrar. Luna plină din mai 2024 este cunoscută și ca „Luna Florilor”.

Iată care sunt fazele lunii mai 2024 și în ce zile din această perioadă avem lună plină și lună nouă. Vezi cele mai interesante curiozități despre „Luna Florilor”.

Fazele lunii în mai 2024. Când vom avea Luna Plină și Luna Nouă?

În luna mai 2024, fazele lunii vor sunt acestea, conform astro-urseanu.ro:

  • Lună Nouă- 8 mai 2024, ora 06:22
  • Primul Pătrar- 15 mai 2024, ora 14:48
  • Lună Plină- 23 mai 2024, ora 16:53
  • Ultimul Pătrar- 1 mai 2024, ora 14:27

fazele lunii mai

Luna Nouă din mai 2024 va fi pe data de 8 mai, iar Luna Plină va fi pe data de 23 mai.

[Sursa foto: astro-urseanu.ro]

Atunci când este lună plină, luna este orientată către Soare, motiv pentru care o putem vedea complet. 

Luna Nouă se produce atunci când corpul ceresc se află între Soare și Pământ. Acesta este și momentul în care ea se află „pe cer”, însă fiind foarte aproape de Soare, aceasta nu poate fi văzută cu ochiul liber, conform meteoradar.ro

Fazele intermediare ale lunii sunt primul pătrar, când vedem doar jumătate de lună pe cerul nopții, dar și ultimul pătrar, atunci când vedem luna pe cer de dimineață, ea fiind în scădere în acest punct.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

luna plina

Luna Plină din mai 2024 are loc pe data de 23 mai.

[Sursa foto: Freepik]

Curiozități despre luna plină din mai 2024

În luna mai se spune că ne aflăm în punctul în care temperaturile cresc, iar florile încep să răsară din pământ, datorită condițiilor meteo faborabile.

Acesta este și motivul pentru care luna plină din luna mai este cunoscută și ca „Luna Florilor”. 

În perioada Lunei Florilor, în America de Nord ies la suprafață clopoțeii albaștri și violetele, dar în general, întreaga natură revine la viața în adevăratul sens al cuvântului. Unele popoare au denumit luna plina din mai „Luna Frunzelor Verzi”, conform moongiant.com

Luna plină din mai mai este cunoscută și ca „Luna Plantării Porumbului”. Triburile amerindiene încep să pregătească câmpurile pentru a semăna semințele de porumb. Luna plină din mai a mai primit și alte nume, printre care „Luna Creatorului de Câmpuri” și „Luna Plantării”, datorită perioadei din an care favorizează recoltele bogate.

flori

Luna Plină din mai 2024 se mai numește și „Luna Florilor”.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Se spune că la Luna Florilor este un moment prielnic pentru a concepe copii, deoarece femeile ar fi mai fertile în această perioadă. Luna plină din mai mai poartă și numele de „Luna Mamei” sau „Luna Laptelui”.

Luna Plină a Florilor mai este cunoscută sub numele de „Vesak” sau „Ziua lui Buddha”, fiind o sărbătoare semnificativă pentru cei credincioși. La luna plină din mai, cei care cred în Buddha comemorează nașterea și iluminarea acestei zeități. Credincioșii sunt încurajați să se abțină de la comportamente nepotrivite, dar și de la consumul de carne. Pentru a sărbători așa cum se cuvine, atunci când este Luna Florilor, budiștii sunt grijulii cu cei sărmani, cu persoanele cu dizabilități, dar și cu alte grupuri marginalizate. 

Păgânii asociază Luna Florilor cu focul și sărbătoresc de obicei aprinzând focuri de tabără și participând la diverse ritualuri pentru a aduce prosperitatea în viață.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si