Iată când este lună nouă și lună plină în noiembrie 2021!

Fazele lunii noiembrie2021. Fazele Lunii sunt formele diferite în care apare Luna și poziția sa în raport cu Pământul și Soarele.

Totodată, ciclul lunar este format din patru faze principale, și anume: Luna nouă, Primul Pătrat (Primul sfert), Lună plină, Ultimul pătrat (al doilea trimestru). Astfel, toate aceste cicluri merg de la iluminarea totală a satelitului, Lună plină, până la ascunderea sa totală, Luna nouă.

Când este lună nouă și lună plină în noimebrie 2021?

În noiembrie 2021, luna nouă va avea loc în data de 4 nooimbrie, la ora 23:15, iar luna plină va fi pe 19 noimbrie, la ora 10:58.

Când Luna este între Soare și Pământ este Lună nouă. După o săptămână, când se întoarce un sfert de tură, se poate vedea una dintre jumătățile sale iluminate și se numește Semilună, iar peste o săptămână, atunci când se aliniază cu Soarele și Pământul se poate vedea în întregime și se numește Lună plină.

Fazele lunii noiembrie 2021: Cand este Lună Nouă şi Lună Plină?
Fazele lunii noiembrie 2021: Cand este Lună Nouă şi Lună Plină?[Sursa foto: PixaBay]

În tradiția populară se spune că, Luna Nouă reprezintă simbolul începuturilor și este considerat momentul perfect pentru transmiterea intențiilor către Univers, iar de Lună Plină obținem rezultatele intențiilor propuse la începutul lunii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De luna nouă este timpul pentru începerea unei relații de dragoste și timpul pentru a lăsa în urma vechiul și a face loc pentru nou.

De asemenea, Luna se află în mișcare în jurul Pământului, în timp ce Pământul se învârte, el însuși, în jurul Soarelui. Astfel, acesta este motivul pentru care este indicată în tabelele fazelor lunare o oră exactă. Luna plină nu durează de fapt toată noaptea.

Citeste si: Horoscop noiembrie 2021. Schimbări majore în viața unor zodii

Fazele lunii – Noiembrie 2021

Când e lună plină în noiembrie 2021?

4 noiembrie, ora 23:15 – Lună Nouă;

11 noiembrie, ora 14:46 – Primul Pătrar;

19 noiembrie, ora 10:58 – Lună Plină;

27 noiembrie, ora 14:28 – Ultimul Pătrar.

Fazele lunii noiembrie 2021: Cand este Lună Nouă şi Lună Plină?
Fazele lunii noiembrie 2021: Cand este Lună Nouă şi Lună Plină?[Sursa foto: astro-urseanu.ro]

Astfel, timpul necesar lunii pentru a înconjura Pământul este de 27,32 zile. Este diferit de timpul dintre două luni pline, care se numește perioada sinodică.

De asemenea, observația Lunii, datează din cele mai vechi timpuri și a dus la crearea unor calendare ce erau folosite de culturile antice, cum ar fi cultura Egipteană sau Babiloniană.

Faza de Lună plină coincide momentului în care Luna este exact opusul Soarelui relativ la Pământ. Luna răsare atunci când apune Soarele.

Citeste si: Zodia Balanta- perioada, personalitate, caracteristici, compatibilitate cu alte zodii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si