Fazele Lunii noiembrie 2023.  Mulți oameni cred că fazele Lunii sunt cauzate de umbra Pământului asupra satelitului natural, însă nu este adevărat.

Pentru a explica fazele Lunii trebuie să luăm în cosiderare orientarea a trei corpuri cerești: Soarele (singura sursă de lumină), Pământul și Luna. 

Citește și: Luna Plină și Eclipsă, pe 28 octombrie 2023: Ce oportunități aduc aceste fenomene astronomice?

Din cauza unghiului sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare, vedem cum Luna prezintă diferite faze (faze însemnând procente diferite de iluminare a discului Lunii).

Ce înseamnă Luna Nouă și Luna Plină

Luna Nouă   apare când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută. Se produce la șapte zile după Ultimul Pătrar.

Explicațiile date de astronomi:  Primul pătrar apare atunci când Luna este la o depărtare de 90° est, față de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta). Primul pătrar se produce la șapte zile după Luna Nouă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Luna Plină –  când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când

răsare Soarele).

Fazele lunii noiembrie 2023. Când este Lună Nouă şi Lună Plină

După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, va fi Lună Nouă pe data de 13-14 noiembrie, iar Luna Plină va cădea pe 27 noiembrie.

Pe data de 13 noiembrie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Scorpion. Este un moment foarte dinamic din perspectiva energeticii astrale. 

Fazele Lunii în noiembrie 2023 

Fazele Lunii în noiembrie 2023 

[Sursa foto: Astro-Urseanu.ro]

Fiind mai apropiat corp ceresc de Pământ, este normal ca Luna să se miște repede printre stele. Mișcarea unghiulară a Lunii este de 13° pe zi, potrivit Astro-urseanu.ro.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Din punct de vedere astral, luna noiembrie favorizează introspecția, secretele, teoria conspirației, dar în a doua parte aduce relaxare și voie bună.

Cum e luna noiembrie 2023 din punct de vedere astrologic

Sunt șapte evenimente astronomice de-a lungul lunii noiembrie, spun astrologii. Este vorba despre schimbarea mișcării planetei Saturn, schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Venus, Mercur, Marte și de către Soare, plus momentele de Lună nouă și de Lună plină.

Cu aceste tipuri de evenimente astrale suntem obișnuiți, însă diferă energia degajată din ele și reacția noastră ca urmare a degajării acestei energii, potrivit Astrocafe.ro.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună plină în Semnul zodiacal Gemeni la amiaza zilei de 27 Noiembrie. Este

un moment de final pe mai multe paliere ale vieții, iar încărcătura energetică din această zi poate fi copleșitoare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si