Situație alarmantă în liceele din Capitală, acolo unde s-a descoperit o rețea de droguri foarte bine infiltrată. Traficanții de droguri își desfășurau activitatea în liniște și pace, chiar sub nasul părinților și profesorilor. 

La scurt timp după ce informațiile cu privire la traficanții de droguri din liceele din București au fost făcute publice, Federația Părinților a reacționat immediat.

 

Federația Părinților, reacție în cazul traficului de droguri din liceele din București

Problema traficului de droguri din Capitală, mai exact, în licee, a ajuns în atenția tuturor oamenilor și a stârnit fel și fel de reacții. Federația Părinților nu a rămas indiferentă, nici pe departe, motiv pentru care a reacționat. 

Părinții au cerut măsuri urgente prin care să fie combătut traficul și consumul de droguri, mai ales în școli. Federația a trimis mesajul Agenției Naționale Antidrog, căreia i-a cerut să ia măsuri urgente, astfel încât pericolul să fie îndepărtat.

Citește și: El este elevul care s-a calificat la două olimpiade naționale. Teodor a avut cele mai mari punctaje din județul Suceava

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Federaţia Naţională a Părinţilor – EDUPART, solicită măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor. Considerăm că este necesar ca Ministerul Afacerilor Interne și Agenția Națională Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere, astfel încât acțiunile întreprinse în acest scop să fie vizibile și să aibă efectul scontat, a transmis biroul de comunicare.

Citește și: VIDEO- Percheziții la mai mulți traficanți de droguri din Bacău și Timișoara. Vindeau substanțe interzise elevilor de liceu

Consumul de droguri a luat o amploare alarmantă, vârsta consumatorilor scăzând foarte mult în ultimii ani, concomitent cu creșterea numărului acestora din rândul adolescenților, iar pentru combaterea acestui fenomen este nevoie de eforturi concertate din partea întregii societăți.

Citește și: Percheziții la traficanții de droguri din Timișoara. Zece persoane sunt duse la audieri

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Autoritățile locale și naționale cu atribuții de prevenție și supraveghere pentru consumul și traficul de droguri trebuie să conștientizeze amploarea fenomenului, gravitatea situației în care s-a ajuns și să întreprindă măsuri imediat”, a transmis Federația Părinților, printr-un comunicat.

Câteva eleve au leșinat după ce au consumat droguri

De când au fost descoperite rețelele de traficanți de droguri din liceele bucureștene, au fost scoase la iveală și alte detalii alarmante. Se pare că ancheta a început după ce câteva eleve au leșinat în baia școlii.

Citește și: Un elev suspectat de trafic de droguri povestește cu lejeritate cum a fost vizita mascaților: „Mama le-a făcut cafea. E obișnuită săraca”

Autoritățile au intervenit de urgență și deja au fost arestate câteva persoane, 7 la număr. Printre ele se numără elevi, studenți și oameni suspectați că se ocupă cu vânzarea drogurilor și în cluburi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si