Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sunt trei zile de cand femeia de 39 de ani careia i s-a administrat o grupa gresita de sange la CF 2 este in grija medicilor de la Spitalul Universitar. Este urmarita clipa de clipa in sectia de Reanimare de medicii care incearca sa-i salveze viata.

Dr. Dragos Davitoiu, manager interimar Spitalul Universitar: "Este in continuare intr-o conditie destul de grava. S-au ameliorat si parametrii biologici si cei respiratori. A fost detubata"

Totusi perioada critica nu a trecut, iar tratamentul este unul de lunga durata.

Familia, prietenii si colegii internat in stare grava la spital dupa o transfuzie gresita le cer celor care pot sa doneze sa o faca. Este mare nevoie de grupa 01 pozitiv. In cazul donatorilor fideli trebuie sa fi trecut cel putin 8 saptamani de la ultima donare.


-Dorinta de a ajuta si pe cei ce au nevoie de grupa mea sanguina. Sunteti un donator fidel? Da.

Dr. FLORIANDA NEAGU, sef Sectie Colecta Sange: Evident ei nu vor salva doar pacienta respectiva, care are nevoie, dar si pe multi alti pacienti care sunt in spitale si care au nevoie.

Dr. Dragos Davitoiu, manager interimar Spitalul Universitar: Produsi de sange, derivati, da i-au mai fost administrati.
Cred ca va mai fi nevoie macar de o sedinta de dializa.


Dr. FLORIANDA NEAGU, sef Sectie Colecta Sange: Cand iti cunosti pacientul pentru care vrei sa donezi neaparat trebuie sa precizezi in primul rand spitalul unde este internat si numele pacientului.

Femeia a ajuns in stare critica dupa ce doctorii de la spitalul CF 2  i-au administrat sange din grupa AB4, desi pacienta avea 01 pozitiv. Greseala a fost observata la o ora si jumatate, dupa ce au aparut si primele semne de soc hemoragic.

Astazi Parchetul de pe Langa Judecatoria Sectorului 1 a deschis un dosar penal in cauza pentru vatamare corporala din culpa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si