Tânăra din Marea Britanie va bate recordul pentru cea mai lungă luptă cu coronavirusul. Ea a fost diagnosticată în urmă cu 168 de zile. De atunci, femeia încearcă să supraviețuiască, însă pe zi ce trece îi apar alte simptome.

Monique Jackson este femeia care duce lupta crâncenă cu noul coronavirus. Ea a fost testată pozitiv în urmă cu șase luni. De atunci, nu se simte bine deloc. În fiecare săptămână, femeia se confruntă cu noi simptome curioase, scrie BBC.

Monique s-a îmbolnăvit în același timp cu prietena ei, în urma unei călătorii cu trenul. Cele două fete au păstrat legătura, mai ales că simptomele lor se oglindeau aproape perfect. Cu timpul, fetele au decis să nu își mai vorbească pentru o vreme.

„A trebuit să mă opresc, era prea ciudat”, își amintește Monique.

Fata care se confruntă de șase luni cu virusul COVID-19 a explicat totul în câteva desene

În primele două săptămâni era atât de obosită încât abia se mai putea ridica din pat. În Londra era încă frig, totuși abia era îmbrăcată și ținea la cap o pungă de gheață pentru a se răci. Crede că a avut temperatură.

femeia care are coronavirus de 6 luni
femeia care are coronavirus de 6 luni[Sursa foto: google]

Britanica susține că în a doua săptămâna deja nu mai putea respira. A venit o ambulanță, dar a spus că nivelul ei de oxigen este în regulă.

„Mi-au spus că fac un atac de panică, care ar putea să nu fie în spatele simptomelor". Nu a fost testată pentru COVID-19 la momentul respectiv, deoarece în martie, Marea Britanie nu dispunea de suficiente teste, iar cele existente erau rezervate pentru cazurile cele mai extreme.

femeia care are coronavirus de 6 luni
femeia care are coronavirus de 6 luni[Sursa foto: google]

femeia care are coronavirus de 6 luni
femeia care are coronavirus de 6 luni[Sursa foto: google]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

Femeia a povestit cum se trata singură acasă. Ea a mâncat usturoi crud și ardei iute întreg, dar își amintește nu le putea simți gustul.

S-a simțit din ce în ce mai obosită. „Nu aveam energie să trimit mesaje text la mai mult de două persoane pe zi”, spune ea.
După două săptămâni, unele dintre simptome s-au ameliorat, dar au fost înlocuite cu altele noi.

Citeste si: Virgil Musta, despre începerea noului an școlar: "Să nu ne facem iluzii! Pericolul există"

Citeste si: Vremea. ANM a anunțat prognoza pentru joi, 3 septembrie. Surprize mari pentru București

Citeste si: Românii, rată mică de imunizare în fața noului coronavirus! Vestea-șoc adusă de Nelu Tătaru

„Am simțit ciupituri în centrul pieptului. Și ciupitul s-a transformat în ceea ce se simțea ca un fel de foc. Am crezut că fac un infarct.", povestește Monique.

Cine este Monique

Pacienta COVID-19 a mărturisit că este un om extrovertit, aproape hiperactiv. Înainte de a se confrunta cu boala ea era o fire sportivă: practica boxul thailandez și jiu-jitsu. De asemenea, mergea câte 12 mile pe zi cu bicicleta către locul ei de muncă și înapoi acasă: la galerie de artă din centrul Londrei.

femeia care are coronavirus de 6 luni
femeia care are coronavirus de 6 luni[Sursa foto: google]

Fiindcă este o artistă, Monique și-a creat un jurnal ilustrat cu trăirile sale și simptomele suferite, pentru a putea rezista mai ușor la ceea ce i se întâmplă. De asemenea, în tot acest timp, s-a ținut departe de rețelele de socializare.

Odată cu trecerea săptămânilor, unele simptome s-au schimbat cu altele, devenind din ce în ce mai bizare.

Citeste si: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”- kfetele.ro

Citeste si: A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

femeia care are coronavirus de 6 luni
femeia care are coronavirus de 6 luni[Sursa foto: google]

Femeia afirmă că o durere banală din gât a venit cu o senzație ciudată la ureche, ca un pachet de chipsuri care este strivit în mâna cuiva. Mâinile i s-au făcut albastre și a trebuit să se grăbească la un robinet cald pentru a încerca să readucă sângele în ele. Mai târziu, medicul a întrebat dacă a făcut o fotografie, dar acesta fusese ultimul lucru pe care-l avea în minte.

Monique povestește că într-o noapte, în timp ce vorbea cu prietena ei la telefon, a simțit că partea dreaptă a feței i-a căzut. S-a dus direct la oglindă, dar fața ei părea normală. Era îngrijorată că suferea de un accident vascular cerebral, dar medicii nu au găsit nicio dovadă.

Monique nu are idee când starea ei de sănătate se va îmbunătăți.

„O mulțime de oameni îmi spun:„ Monique, vei putea să mergi din nou cu bicicleta și vei putea boxa și vei putea veni la mine acasă când te vei simți mai bine ”. Dar pentru mine nu este chiar atât de util."

Medicii încă nu știu cum să ajute persoanele cu astfel de simptome, care continuă să persiste în ciuda tratamentelor. Tânăra speră doar ca într-o zi, lucrurile să revină la normal.

Citeste si: Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Este vorba despre două simptome noi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si