După ce a fost prinsă, făptașa a transmis că ea a pus bomba în Istanbul duminică, în jurul orei 16.20, după ce a primit ordinul de acțiune de la sediul organizației teroriste PKK/PYD/YPG din Kobani, Siria.

Citește și: Bilanț atentat Istanbul 2022: Anunțul făcut de Recep Erdoğan

Femeia-terorist este de naționalitate siriană și a recunoscut că ea a fost cea care a pus bomba în Istanbul.

Potrivit informațiilor făcute publice de poliția din Turcia, femeia ar fi acționat din ordinul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), după ce a primit directive de la un centru aflat în regiunea Kobane, în nord-estul Siriei.

Informații despre Ahlam Albashir

Siriana a ucis șase persoane, iar alte 81 au fost grav rănite. Potrivit informațiilor făcute publice în presa internațională, după ce a fost supusă unui interogatoriu, s-a aflat că femeia a intrat ilegal în Turcia prin Afrin-Idlib și că a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația teroristă PKK/PYD/YPG.

Polițiștii din Turcia au menționat că Ahlam Albashir a acționat din ordinul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi că a primit directive de la un centru aflat în regiunea Kobane, în nord-estul Siriei. Ahlam Albashir a plasat bomba în jurul orei 16:13, iar mai apoi a plecat grăbită. Geanta a rămas nesupravegheată iar mai apoi, câteva minute mai târziu, a avut loc explozia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Atentat Istanbul noiembrie 2022: Tot ce trebuie știi despre explozia puternică de pe bulevardul Istiklal

„O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire. Fie această geantă conținea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă”, a

spus ministrul Justiției.

1200 de camere de securitate au fost analizate pentru a surprinde femeia teroristă, fiind analizate traseele către și de la fața locului exploziei. Aceasta a fost găsită noaptea, la ora 02:50. În timpul operațiunii au fost prinse și reținute alte 46 de persoane.

Citește și: Erdogan, primele declarații după atacul din Istanbul

„În timpul operațiunii, 46 de persoane au fost prinse și arestate și s-a constatat că persoana care a lăsat bomba s-a dus la o adresă din districtul Kucukcekmece”, se arată într-un comunicat al poliției turce, citat de agenția Anadolu.

Citește și: Atentat cu bombă la Istanbul Se condamnă fanatismul teroriștilor?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si