Guvernul din Africa de Sud a propus legalizarea poliandriei. Adică o femeie poată să aibă mai mulți soți în același timp. Inițiativa a stârnit revolte din partea conservatorilor din țară.

Citeste si: Vești surprinzătoare: Simona Halep se mărită

În Africa de Sud totul este posibil. Guvernul a decis ca femeile să aibă mai mulți soți în mod legal, în același timp. Africa are una dintre cele mai liberale constituții din lume.

Acolo sunt permise căsătoriile între persoane de același sex și poligamia pentru bărbați. Noua lege, însă, a stârnit conservatorii și mai ales bărbații poligami, informează BBC.

În Africa de Sud femeile se pot căsători de mai multe ori în același timp

Conform profesorului Collis Machoko obiecțiile cu privire la acest inițiativă sunt „legate de control”. „Societățile africane nu sunt pregătite pentru o adevărată egalitate. Nu știm ce să facem cu femeile pe care nu le putem controla”, a explicat Collis Machoko.

Bărbații poligami s-au revoltat imediat. Un vocal opozant este Musa Mseleku. El este om de afaceri și vedetă TV din Africa de Sud. Omul este unul dintre bărbații poligami. Acesta are patru soții.

Citeste si: BORIS JOHNSON S-A CASATORIT IN SECRET

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

femeile se pot căsători cu mai mulți bărbați în același timp
Lege în favoarea femeilor.[Sursa foto: PixaBay]

„Acest lucru va distruge cultura africană. Dar copiii acelor oameni? Cum își vor cunoaște identitatea? (...)Femeia nu poate lua acum rolul bărbatului. Așa ceva este nemaiauzit. Va plăti femeia acum lobola (prețul miresei) pentru bărbat? Să ne așteptăm ca bărbatul să ia numele de familie al femeii?”, a

spus Musa Mseleku, vedeta unui reality show despre familia lui poligamă.

Fiindcă nu este legalizată, poliandria este un subiect tabu. Totuși se practică în multe locuri. Profesorul Machoko a studiat poliandria în țara sa natală, Zimbabwe. El a vorbit cu 20 de femei și 45 de co-soți care au practicat-o.

Citeste si: Cerută în căsătorie, chiar pe platoul de filmare de la “Survivor România”

„Poliandria, deoarece este evitată de părți ale societății, a fost trimisă în clandestinitate. Când se confruntă cu cineva în care nu au încredere sau nu știu despre acest lucru, chiar neagă că ar exista o astfel de căsătorie. Toate acestea se datorează fricii de represalii și persecuții”, a spus acesta.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În poliandrie, femeile încep relațiile și invită soții să adere la uniune. Aceasta are puterea de a elimina un co-soț dacă crede că el pune în pericol celelalte relații.

Machoko a declarat că în Africa de Sud nu sunt cunoscute relații poliandre, dar activiștii pentru egalitatea de gen au cerut guvernului să legalizeze astfel de uniuni în interesul egalității. Astfel au în vedere că bărbaților le este permis să aibă mai multe soții.

Citeste si: Nicole Cherry, primele dezvăluri despre nunta cu Florin Popa! Când se căsătoresc cei doi: ”Mi-a dat deja inelul”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si