Un fenomen mai puțin obișnuit a fost surprins joi, 13 octombrie 2022, la orele după-amiezii în Bistrița-Năsăud. Apele râului Sălăuța, un afluent al râului Someșul Mare, au devenit roșii aprins, conform jurnaliștilor de la observatorbn.ro.

Citeste si: Tânăr de 18 ani, mort după ce s-a răsturnat cu mașina. Prietena sa, preluată cu elicopterul SMURD

Imaginile video cu râul „plin de sânge” au fost filmate de proprietarii unei păstrăvării, care le-au făcut publice pe rețelele de socializare.

VIDEO: Râu „însângerat” în Bistrița-Năsăud

„Am luat niște probe de apă să le ducem la analize. Chiar nu ne dăm seama de ce s-a colorat apa în roșu. Miros nu are. Nu știm ce s-a întâmplat”, a declarat proprietara păstrăvăriei, potrivit jurnaliștilor de la  timponline.ro.

Citeste si: Un deținut face plângere la CEDO din cauza condițiilor mizere din penitenciar. Care sunt principalele reclamații

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Edilul comunei Zagra, Nicolae Bușcoi a declasrat că nu știe ca în localitate să se desfășoare prospecțiuni miniere, care să fi afectat apele râului.

Fenomen bizar în aproprierea Capitalei. Râul Pasărea și-a schimbat în totalitate culoarea

Situație fără precedent luna trecută în comuna Tunari din județul Ilfov. Apa râului Pasărea, care traversează localitatea ilfoveană, s-a schimbat în totalitate. Aceasta a căpătat o culoare verde intens.

Locuitorii comunei ilfovene Tunari sunt uimiți de fenomenul bizar care are loc în mijlocul localității lor. Râul Pasărea are o culoare neobișnuită.

Specialiștii afirmă că fenomenul se numește eutrofizare.

Citeste si: A treia seară de protest pe Șoseaua Antiaeriană. Zeci de persoane blochează circulația

Potrivit specialiștilor în hidrologie, eutrofizarea apei este un proces natural în ecosistemele acvatice, format prin îmbogățirea nutrienților produși de exces de materie organică deversate în râuri și lacuri de activitățile umane. 

Ca urmare a poluării apei, își pierde funcționalitatea în ecosisteme și nu mai este potabilă pentru oameni, pe lângă faptul că devine toxică.

Citeste si: Un tânăr de 31 de ani din Eforie Nord a murit după ce a încercat să salveze oamenii dintr-o casă în flăcări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si