Profesori, ingineri, avocati, oameni de afaceri... asta au fost inainte sa se mute in salbaticie. Au avut bani si cariere de invidiat. Dar intr-o zi si-au vandut casele, si-au inghetat conturile si s-au retras in salbaticie pentru a trai ca la inceputurile lumii.

Li se mai spune “Noii rusi” si numarul lor creste mereu – atat cat sa populeze astazi 200 de sate si ca­tu­ne, risipite in salbaticia aspra a Siberiei.

Aparent, “Noii rusi” sunt niste fiinte ciudate – oraseni bogati si instruiti (multi milionari si oameni de afaceri), care, satui de atata bine, au decis sa se refugieze cu intreaga familie la marginea lumii, fara a lua cu ei nimic care sa le usureze traiul sau munca zilnica. Au venit in grupuri mici sau pe rand, fiecare cu povestea lui de viata, cu indemnul si cautarile personale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Numarul celor care il cauta pe Dumnezeu in pusti­etatea padurilor creste mereu. Nimeni nu triseaza cand vine de buna voie in Siberia, si nimeni nu vrea sa para ce nu este. in Siberia rezista doar cei puternici si decisi. Cu totii refuza banii, avantajele energiei electrice si chiar binefacerile medicamentelor, inlocuind totul cu rugaciunea, cu miracolul simplitatii si al remediilor na­turiste. Organizeaza singuri mici spitale si scoli, organizeaza concerte si spectacole culturale, incat ai zice ca, impreuna, formeaza o secta mile­narista, speriata de multele scenarii catastrofice ale profetiilor nostradamice.

“Noii rusi” sunt insa ortodocsi curati. Au preoti, au biserici, au icoane la care se roaga. De altfel, fiecare noua asezare nu incepe alt­cumva decat cu o camera de barne inchinata lui Dumnezeu si, alaturi, un bordei sapat direct in pamant.

"Majoritatea prietenilor mei au crezut ca mi-am pierdut mintile, dar dupa patru ani se dovedeste ca am facut alegerea corecta. Criza economica care i-a afectat pe majoritatea oligarhilor este departe de mine. Spre deosebire de ei, eu sunt liber aici. Nu sunt dependent de nimeni si am suficiente resurse pentru a supravietui", marturiseste Alexei, unul dintre oligarhii care au lasat averea si orasul deoparte pentru a trai simplu.

Sursa: Descoperlumea


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si