Fenomenul meteo neobișnuit a fost înregistrat în județul Constanța, aflat duminică dimineața sub COD ROȘU de viscol, împreună cu alte trei județe din sud-estul României. 

Citește și: COD ROȘU de viscol în cinci județe din România

Locuitorii din Constanța au înregistrat fulgere puternice, urmate de tunete în plin viscol care a redus vizibilitatea spre zero. "Iarna cu fulgere și tunete!", a scris pe Facebook Florin Roată, din Constanța. 

În imaginile publicate pe paginile de socializare, se poate vedea cum fulgerele luminează complet cerul nopții, exact în momentele în care ninge și vântul bate puternic. 

Meteorologii explică fenomenul prin suprapunerea unei mase de aer cald deasupra păturii de nori de zăpadă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ciclonul din aceste zile a creat haos în sud-estul țării

Meteorologii au actualizat duminică dimineață avertizările meteo, introducând codul roșu pentru mai multe zone din sud-ul țării.

Vinovat de căderile puternice de zăpadă este un ciclon mediteranean. Au fost anunțate viteze ale vântului cuprinse între 110 și 130 de kilometri pe oră.

Sunt prognozate furtuni extrem de puternice, de forța unui uragan care este măsurat, în mod normal, de la 119 kilometri pe oră în sus. Inclusiv

vizibilitatea a scăzut spre zero în zonele aflate sub avertizare cod roșu.  

Fulgere și tunete de vară în plin viscol

Înregistrările video stranii, cu fulgerele de vară în plin viscol, au fost realizate la ora 5 dimineața în județul Constanța.

Cerul se face complet luminat, deși afară era încă întuneric.

fenomen meteo

Lumină de la fulgere pe cer

[Sursa foto: Facebook]

Meteorologii au spus că traiectoria ciclonului este imprevizibilă.

Din acest motiv, cantitatea precipitațiilor, respectiv, extinderea zonelor predispuse la ninsori, pot varia de la o zi la alta.

Totuși, cele mai predispuse zone la ninsoare, unde zăpada se va depune într-un strat considerabil, sunt sudul Transilvaniei, centrul și sudul Moldovei, dar și sud-estul țării, Muntenia și Dobrogea.

Citește și: Autocar cu 40 de pasageri, răsturnat din cauza vremii rele. Ce drumuri sunt închise în țară- LISTA. Se intervine în 13 localități pentru deblocarea mașinilor din nămeți

Mai multe avertizări COD ROȘU au fost emise duminică dimineața pentru cinci județe din sud-estul țării.

Vântul spulberă zăpada cu 100 de kilometri pe oră în Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița și Buzău. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si