Luni, ploaia a măturat tot praful ieșean, iar după a apărut pe cer un fenomen rar: un dublu curcubeu. Fenomenul a fost cu atât mai spectaculos cu cât a apărut pe fundalul unor nori negri încărcați cu ploaie.

Un profesor universitar a surprins fenomenul

La un moment dat, profesorul Sivliu Gurlui a reușit să surprindă doar un mic arc de curcubeu care i-a lăsat muți de uimire pe internauți.

Citeste si: Ce minuni a făcut Sf. Parascheva? Rugăciune care te vindecă de boli

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un astfel de fenomen apare „ atunci când se produce o reflexie suplimentară a luminii în interiorul picăturilor de apă ”.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. În cele mai multe cazuri, curcubeul apare după ploaie, atunci când soarele este apropiat de orizont.

Citeste si: Sfântul Dumitru 2022, calendar ortodox: Tradiţii şi obiceiuri româneşti

Un curcubeu dublu este extrem de rar, astfel că mulți oameni au imortalizat momentul și l-au distribuit pe rețelele de socializare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si