Un fenomen spectaculos, rar, a fost observat pe 26 decembrie 2023, în a doua zi de Crăciun, pe cerul României. Mii de români s-au putut bucura de o priveliște ce-ți taie răsuflarea, în mai multe orașe din țară.

Cerul a căpătat nuanțe de portocaliu, roșu și roz atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară. Acest fenomen superb a făcut ca cea de-a doua zi de Crăciun să se sfârșească într-o notă colorată!

Fenomenul de pe cerul României ar avea numele de aurora polară.

aurora polara

Mii de români s-au putut bucura de o priveliște ce-ți taie răsuflarea, în mai multe orașe din țară.

[Sursa foto: Meteoplus]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: FOTO/VIDEO- Un fenomen meteo ciudat a făcut cerul sângeriu. Fenomenul a putut fi observat în mai multe zone din România/ Adrian Bîlbă, doctor în știință: „Vântul solar produce aurorele australă și boreală la polii pământului”

Ce este aurora polară? 

Aurora polară este un fenomen optic care se „traduce” printr-o strălucire intensă, ce poate fi observată pe cerul nopții sau dinainte să se însereze în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

aurora polara

Ce este aurora polară?

[Sursa foto: Meteoplus]

Un fenomen similar a fost observată în urmă cu câteva zile la Câmpulung. Forma norilor a pornit discuții și dezbateri pe rețelele de socializare. Despre aceștia, Florinela Georgescu, director ANM, a avut câteva cuvinte de spus:

Citește și: FOTO/VIDEO- Momentul în care un pilot de avion a întors aeronava pentru a le oferi pasagerilor o vedere splendidă asupra aurorei boreale

„Sunt nori foarte spectaculoşi, dar cam atât. Sunt consecinţa unei stratificări diferenţiate a aerului, în sensul că sunt diferenţe de temperatură, diferenţe de umezeală în straturile în care se foemează, de obicei, norii şi, probabil, într-unul din straturi o mişcare circulară mai accentuată care a generat acei nori aşa ca nişte farfurii zburătoare, dar fără vreo consecinţă deosebită.

Dacă suntem foarte atenţi, uneori avem norocul să vedem şi nori cu aspect mai spectaculos, fără să aibă vreo semnificaţie deosebită", a explicat meteorologul la antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si