Zilnic, în România sunt emise avertizări nowcasting de furtuni, în condițiile în care România se confruntă cu cel mai lung val de căldură din acest an.

„Am crescut temperatura medie globală cu un grad, practic deplasăm această distribuție de temperatură cu care eram obișnuiți către valorile mai mari. Valurile de căldură sunt mai probabile, datorită schimbărilor climatice, și mai intense. Și exact la asta asistăm acum, la un val de căldură.

Vom vedea în următoarele luni dacă e asociat direct schimbărilor climatice”, a spus la Digi24 Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme.

Citeste si: VIDEO- Fetiță ucisă în vijeliile apocaliptice

Furtunile uscate, posibil să se înmulțească în viitor

Bogdan Antonescu este de părere că este posibil ca în viitor, furtunile uscate se vor înmulți, pentru că vor exista valuri de căldură.

„Furtunile uscate e posibil să apară din ce în ce mai mult în viitor, pentru că vom avea valuri de căldură. Înseamnă un nor, cum observăm în timpul verii, din care plouă dar precipitațiile nu ajung la suprafață, pentru că e foarte cald și se evaporă. Problema cea mai mare cu aceste furtuni uscate este că ele produc descărcări electrice și, dacă suntem într-o regiune aridă poate duce la incendii de pădure”, a spus el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Antonescu a explicat care sunt motivele pentru care fenomenele meteo extreme devin tot mai dese: „Emisiile de carbon, gazele cu efect de seră, oceanele devin din ce în ce mai acide, pădurea amazoniană își pierde din copaci”.

„Aceste lucruri sunt importante, pentru că sunt indicatori că clima se schimbă într-un ritm pe care poate nu-l anticipam în anumite regiuni”, a adăugat el.

Fulger[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce a rămas din vila de lux a lui Paris Hilton? Primele imagini după incendiu- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Citeste si: Codul portocaliu de caniculă, extins de ANM. Furtuni puternice în jumătate de țară

Ce este o furtună uscată

O furtună uscată este un tip de furtună electrică cu precipitații reduse sau deloc. De obicei este văzut din cer cu fulgere și tunete frecvente, dar asta nu produce ploaie. În vestul Statelor Unite tinde să se întâmple frecvent în primăvara și începutul lunii de vară.

În aceste zone, indicele de căldură poate fi foarte ridicat și umiditate scăzută. Este cunoscută sub numele de furtună uscată, deoarece apare atunci când temperatura și căldura se întâlnesc sub acoperirea norilor. Această parte a norilor este cunoscută sub numele de baldachin aerian.

Trebuie să se țină seama de faptul că plouă într-adevăr, dar având în vedere temperaturile, precipitațiile, fie că sunt ploi sau altele, nu pot ajunge la sol, deoarece se evaporă pe măsură ce cad aproape de pământ. Am văzut deja în alte articole că acest lucru tipul de ploaie este cunoscut sub numele de Virga. Prin urmare, plouă cu adevărat, dar nu este apreciat, deoarece se evaporă înainte de a cădea la suprafață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si