Close sidebar
Close sidebar

Fenomene meteo extreme in toata tara. Revine iarna in toiul verii? Trebuie sa va asteptati la ce este mai rau

Vremea extrema continua, iar ploile apar in fiecare zi peste tot in tara.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Incepand din 16 iulie si temperaturile vor fi in scadere, conform Administratiei Naţionala de Meteorologie(ANM) care a publicat prognoza meteorologica pentru intervalul 9- 22 iulie. Abia spre sfarsitul acestei saptamani se va incalzi, iar in sudul ţarii, maximele vor atinge 31 de grade.

Ploi in Muntenia   

Vremea va intra intr-un proces de incalzire pana in data de 13 iulie, cand media maximelor termice va atinge 31 de grade. in urmatoarele 5 zile valorile termice diurne vor scadea treptat, cu aproximativ 3...4 grade, apoi se va incalzi din nou, iar la finalul intervalului de prognoza media maximelor termice va reveni la 31 de grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi destul de asemanatoare, iar media lor va oscila intre 15 si 17 grade. in primele doua zile vor fi intervale cu ploi in intreaga regiune, apoi pe arii mai restranse. 

Precipitatii abundente in Oltenia   

I n primele 4 zile din intervalul de prognoza temperaturile maxime vor fi in crestere, de la o medie de 22 de grade in prima zi, pana la 31 de grade in data de 12 iulie. Ulterior, nu vor mai fi variaţii termice importante, iar media valorilor maxime de temperatura va fi intre 28 si 31 de grade.

Temperaturile minime nu vor avea oscilaţii atat de mari, iar media lor se va situa intre 15 si 17 grade. in primele doua zile va ploua pe arii extinse si se vor acumula cantitaţi mai importante de apa. Condiţiile de ploaie vor reveni dupa data de 15 iulie.  

Usoara racorire in Banat   

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In primele zile vremea se va incalzi treptat, astfel ca in data de 11 iulie media temperaturilor maxime va atinge 29 de grade. Pana la finalul primei saptamani nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Cea de a doua saptamana va debuta cu o usoara racorire (de 1...2

grade in medie), dar din 18 iulie valorile termice diurne vor creste din nou, iar media lor va ajunge, in ultimele doua zile de prognoza, la 31 de grade. Tendinţa generala a temperaturilor nocturne va fi de crestere usoara si treptata, de la o medie de 15 grade in prima zi, pana la 17 grade in ultima. Vor fi ploi aproape in fiecare zi, dar mai intense si pe arii mai extinse in zilele de 9 si 10 iulie, precum si dupa data de 15 iulie. 

Variatii termice in Crisana   

In prima saptamana valorile termice diurne vor creste treptat, de la o medie de 24...25 de grade in prima zi, pana in jurul valorii de 29 de grade in ultima. O usoara racorire a vremii (de 1...2 grade) se va resimti la inceputul celei de a doua saptamani, apoi se va incalzi din nou, astfel ca la sfarsitul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime va ajunge la 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea usoare variaţii, intre 15 si 17 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicata in zilele de 9 si 10 iulie, precum si dupa data de 15 iulie.   29 de grade in Transilvania   Vremea se va incalzi usor si treptat pana spre sfarsitul primei saptamani, cand media temperaturilor diurne se va situa in jurul valorii de 27 de grade. intre 14 si 19 iulie nu vor fi variatii termice semnificative, apoi valorile termice diurne vor incepe sa creasca din nou, astfel ca la sfarsitul intervalului media lor se va situa in jurul valorii de 29 de grade. Media temperaturilor minime va fi, pe tot intervalul, de 13...14 grade. Va ploua aproape in fiecare zi, dar pe arii mai extinse si mai intens, in primele doua zile.   Vreme schimbatoare in Maramures   Valorile termice diurne vor fi in crestere pana in data de 11 iulie, cand media lor se va apropia de 28 de grade, apoi vor avea usoare variaţii de la o zi la alta, media urmand a se situa intre 27 si 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa intre 14 si 16 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi.  

Incalzire in Moldova dupa 20 iulie 

Vremea va intra intr-un proces de incalzire pana in jurul datei de 12 iulie, cand media valorilor termice diurne va atinge 30 de grade. in urmatoarele doua zile va scadea cu aproximativ 3 grade, apoi, pana in 18 iulie nu se va mai modifica semnificativ. O usoara incalzire se va resimţi din nou, dupa data de 20 iulie. in cea mai mare parte a intervalului, media temperaturilor nocturne va fi de 16...17 grade. Vor fi condiţii de ploaie in fiecare zi, dar mai ales in primele doua zile si dupa data de 15 iulie.  

Valori termice in crestere in Dobrogea 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Valorile termice vor fi in crestere pana in jurul datei de 13 iulie, cand media maximelor va fi de 30 de grade, iar a minimelor de 21 de grade. in urmatoarele 4 zile temperaturile vor scadea usor si treptat, astfel ca in data de 17 iulie se va inregistra o medie a temperaturilor maxime de 28 de grade si a minimelor de 19 grade. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza nu vor mai fi variaţii importate. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicata in primele zile si dupa data de 16 iulie.  

Minime de 11 grade la munte 

Vremea se va incalzi usor si treptat pana in jurul datei de 12 iulie, cand media maximelor termice va fi de 19 grade, iar a minimelor de 11 grade. Ulterior nu se vor mai inregistra modificari semnificative ale regimului termic. Vor fi ploi in fiecare zi, iar cantitaţile cele mai mari de apa vor cadea in primele zile.

Sursa: adevarul.ro 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI