În primul mesaj de avertizare emis de ANM, se regăsesc două alerte de cod portocaliu și cod galben. Alerta de cod portocaliu este în vigoare în intervalul orar cuprins între 12.00 și 21.00.

Fenomenele extreme fac prăpăd în România! Noua avertizare a meteorologilor| HARTĂ

Fenomenele extreme fac prăpăd în România! Noua avertizare a meteorologilor| HARTĂ

[Sursa foto: istock.com]

Zone vizate de aceasta sunt judeţele: Sãlaj, Cluj, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamţ şi Harghita şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bihor, Alba, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Bacău.

"În judeţele Sălaj, Cluj, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamţ şi Harghita şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bihor, Alba, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Bacău vor fi averse torenţiale. Local cantitãţile de apã vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de pânã la 1- 3 ore)", se precizează în avertizarea transmisă de meteorologii ANM. 

Citește și: Un tânăr s-a răsturnat cu maşina după ce a intrat în fostul post de poliţie de la Bănești, Prahova. Accident mortal pe DN1

Cea de-a doua alertă emisă se referă la un cod galben ce indică o instabilitate atmosferică temporar accentuată și este în vigoare astăzi, în intervalul orar cuprins între 11.00 și 23.00.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apã vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp", transmite ANM.

Fenomenele extreme fac prăpăd în România! Noua avertizare a meteorologilor| HARTĂ

Avertizare de cod portocaliu și cod galben de vreme rea

[Sursa foto: meteoromania.ro]

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată

A doua avertizare intră în vigoare astăzi, pe data de 11 iunie 2023, la ora 23.00, și este valabilă până mâine dimineață, pe data de 12 iunie 2023, la ora 06.00.

Citește și: VIDEO| Petrecere ca în filme! După ce a celebrat cu fast ultimele zile de burlăcie, în drumul spre casă, un viitor mire s-a trezit în compartimentul de bagaje al avionului

"În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã în cea mai mare parte a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat grindinã, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp", se arată în mesajul transmis de meteorologi.

Fenomenele extreme fac prăpăd în România! Noua avertizare a meteorologilor| HARTĂ

Cod galben de instabilitate atmosferică

[Sursa foto: meteoromania.ro]

COD PORTOCALIU de ploi abundente

În a treia avertizare meteorologică emisă de ANM, se anunță un cod portocaliu pentru ploi abundente în intervalul cuprins între 12 iunie 2023, ora 10.00, și 13 iunie 2023, ora 10.00.

Citește și: Focuri de armă într-un autobuz din Capitală. Au intervenit trupele antitero

"În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Dolj şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara şi Argeş vor fi averse torenţiale.

Local cantitãţile de apã vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de pânã la 1- 3 ore)", anunţă reprezentanții ANM.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Fenomenele extreme fac prăpăd în România! Noua avertizare a meteorologilor| HARTĂ

Cod portocaliu de ploi abundente

[Sursa foto: meteoromania.ro]

O altă avertizare meteorologică este emisă și se referă la un cod galben ce indică o instabilitate atmosferică temporar accentuată și este valabilă în intervalul 12 iunie, ora 06.00, până la 13 iunie, ora 10.00.

"În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã în Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat grindinã, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

În restul teritoriului, dupã-amiaza şi seara, manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice vor fi pe arii restrânse", se precizează în avertizarea meteo ANM.

Citește și: Greva profesorilor s-ar putea încheia luni. "Școlile rămân închise mâine", spun sindicatele. Premierul Ciucă: "Ne dorim să încheiem acest conflict"- LIVE TEXT


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si