Tara noastra are o statistica ingrijoratoare in ceea ce priveste fenomenul de bullying. Un sfert dintre copiii scolarizati au fost victime ale agresiunilor venite din partea colegilor. Monica este mama unei fetite ce a fost agresata 1 an de zile de o colega de clasa.

Copila a reusit sa ii dezvaluie mamei situatia in care se afla printr-o marturisire in scris.

Specialistii sustin ca uneori, fenomenul de tip bullying poate fi depistat mai greu, caci agresorii se feresc sa aiba comportamente inadecvate in public.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Exista, insa si exceptii. Mamica unei fetite de 8 ani a avut un adevarat soc cand a descoperit ca micuta ei indura batai crunte, in public, de la o colega de scoala cu 2 ani mai mare decat ea.

Ca sa nu mai existe asemenea situatii traumatizante pentru copii, profesorii au inceput sa faca pregatiri de specialitate, pentru a tine sub control copiii cu temperamente dificile.

Dupa ce tara noastra a uimit in mod negativ Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a situat-o pe locul 3 in Europa ca amploare a fenomenului de bullying, parlamentarii au decis sa adopte un proiect legislativ de modificare a legii educatiei.

7 din 10 copii recunosc ca au fost martorii unor manifestari inadecvate, insa evita sa povesteasca acasa despre ele. In opinia specialistilor, tara noastra nu este pregatita sa gestioneze corespunzator fenomenul de bullying, dar orice pas in aceasta directie este folositor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si