Tragedia de la Ferma Dacilor, din Tohani a adus atât de multă suferință pentru familiile care s-au aflat acolo în momentul izbucnirii incendiului.

Cine sunt persoanele decedate în incendiul violent de la Ferma Dacilor?

În total 8 persoane și-au pierdut viața printre care și copii. Așadar, printre victime sunt un tată şi doi dintre copiii lui. Fratele lor a scăpat ca prin minune și se află acum la spital.

„Tată, ai fost eroul meu, ești exemplu meu în viața, nu îmi vine să cred că ai plecat așa repede din viaţa mea, nu îmi văd viaţa fără tine. Petru, te iubesc nespus de mult, ești frățiorul meu și mereu vei fii, ești puterea mea și sufletul meu. Luca, ești geamănul meu, te iubesc cel mai mult, o parte din mine a murit odată cu tine, ți-am zis sa vii după mine, nu înțeleg de ce te-ai oprit…” , a transmis băiatul de pe patul de spital.

Mesaj familie Ferma Dacilor

Familia Dinicu a spus că pensiunea era un loc sigur.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Observator]

Citește și: Cine este Anca Florina Gavrilă, tânăra studentă care a pierit în infernul de la Ferma Dacilor? Decesul tinerei, durere fără margini în sufletele celor care au cunoscut-o: „Nu am întâlnit o persoană mai bună decât ea”

De asemenea, Anca Gavrilă, o handbalistă de 20 de ani, dar şi Vlad Băiceanu, fiul şefului Direcției Generale de Informații a Armatei au fost găsiți carbonizați.

Nici Victor Dinicu, fiul de 11 ani al patronului care era hoscheist la Corona Brașov nu a mai putut fi salvat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”La doar 11 ani, Victor a jucat, acum câteva zile, ultimul său meci de hochei. A fost alături de echipa U13 Corona Brașov. Toți cei care l-au cunoscut sunt astăzi cu gândul la el și îi simt lipsa. Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris reprezentații Corona Brașov pe pagina de Facebook.

Cornel Dinicu a cerut înțelegere, până când își va conduce pe ultimul drum fiul și apropiații

Tatăl său, Cornel Dinicu a cerut un răgaz anchetatorilor, pentru a-și putea înmormânta fiul, finul, dar și pe ceilalți oameni dragi lui. În postarea publicată pe pagina de Facebook a pensiunii se menționează că Ferma Dacilor a fost mereu un loc sigur. Acolo, urmau să-și petreacă Revelionul mai mulți turiști, după ce Crăciunul a fost petrecut restrâns.

”Cu o durere de nedescris și greu de dus, pentru care n-am fost pregătiți în vreun fel în viața asta și cu care nu știm ce să facem sau cum să vedem vreo lumină, vă confirmăm că Ferma Dacilor, locul care ne-a fost și ne este în continuare acasă, a ars. A ars de sus în jos. Nu ne ies calculele, ne dau cu virgulă explicațiile, nu știm, nu concepem. Așteptăm cu nerăbdare investigațiile autorităților pentru un răspuns și din primul moment colaborăm cu ele pentru a-l găsi. Nu va aduce liniște inimilor noastre, dar măcar vom porni de undeva. (...)Ferma Dacilor a pornit de foarte jos, mai puțin ca o afacere și mai mult ca o familie.

Am crescut animale, am lucrat pământul zi lumină și am adunat pe toată lumea în jurul mesei noastre la final de zi”, se precizează pe pagina complexului.

Aceștia spun că au vrut să ofere oamenilor din zonă o șansă la mai mult, și chiar nu au refuzat niciodată vreun producător local, sau pe cineva care căuta un loc de muncă. Nici trecutul patronului nu a fost contestat.

”E un lucru minunat că unii oameni au reușit să treacă prin viață mai demni decât noi. Datorită acestor oameni ne-am dorit din toată inima și am învățat să fim mai buni. Ani lungi și grei stau mărturie faptului că am trăit altfel. Că ne iubim aproapele, că am stat în comunitate să ajutăm. Că fiecare zi ne-am aplecat capul și am primit orice reproș cu umilință și cu speranța că vom fi iertați pentru păcatele tinereții. Educația și moralitatea unui om țin în primul rând de șansă. Iar când șansa a venit, n-am ezitat nicio clipă. Ne-am îndreptat”, au mai scris reprezentanții.

Mesaj familie Ferma Dacilor

Familia Dinicu este îndurerată după pierderea celor dragi, în incendiul devastator.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Unul dintre tinerii care au pierit în incendiul de la Ferma Dacilor este fiul șefului Direcției Generale de Informații a Armatei. Vlad Băiceanu avea 21 de ani

Care este cauza izbucnirii flăcărilor?

Mai mult, familia a răspuns atacurilor, deoarece s-a spus în nenumărate rânduri că poate chiar ei au pus intenționat focul. Așadar, ei au clarificat, spunând că nimeni niciodată nu și-ar fi pus copiii în pericol.

”Cum ne-am putea gândi că nu am făcut zi de zi tot posibilul și imposibilul ca Ferma să fie un loc sigur? Și a fost un loc sigur. Au existat nenumărate momente în care locația noastră a fost plină până la refuz, în care, deși ne bucuram că și mai mulți oameni vor să ne treacă pragul, a trebuit să refuzăm pentru a putea trata corect toți oaspeții prezenți. De acest Crăciun, ne-am adunat familie și puțini turiști cazați în căsuțele individuale. Am vrut să avem un Crăciun puțin mai personal, urmând să deschidem larg porțile pentru publicul larg de Anul Nou. În aceste momente avem nevoie de o rugăciune pentru a ne îngropa copiii și prietenii apropiați. Oamenii noștri de zi de zi, copiii adorați din viețile noastre nu mai urcă soarele pe cer pentru noi. Ne dor inimile cum nu ne-au mai durut, cum n-am știut vreodată că-i posibil”, a mai scris în cele din urmă familia Dinicu.

Una dintre ipoteze ar fi o supraîncălzire a instalaţiei electrice. La Ferma Dacilor au fost trimiși criminalişti de la Bucureşti, dar și experți de la INSEMEX Petroșani, care trebuie să refacă pas cu pas filmul tragediei. Au avut loc și primele demiteri. Șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova a fost schimbat din funcție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si