Close sidebar
Close sidebar

Fermier renumit, executat silit din cauza datoriilor. Ferma sa a fost scoasă la licitație

Ion Grecu, renumitul fermier din România a fost executat silit, iar toată munca sa a fost scoasă la licitație pentru acoperirea datoriilor.

Stefania Pavel,

Ion Grecu alături de soția sa

[Sursa foto: Replica Online]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ion Grecu, un fermier care și-a creat o fermă de capre în Constanța în anul 2014. Cu timpul, acest domeniu al agriculturii i-a adus câștiguri imense, acesta ajung un milionar recunoscut pentru produsele de calitate scoase pe piață. De altfel, firma avea vise mărețe, și anume, să ajungă cea mai mare fermă de capre din lume.

”Perla coroanei”, declarată în faliment de soții Grecu

În ultimul timp însă, cifrele de afacere au scăzut, iar exploatația sa agricolă a fost scoasă, luni, 30 octombrie la licitație, pentru acoperirea datoriilor acumulate, mai exact vânzarea activelor societății Elcomex Agroindustrial SA. Din acestea fac parte un siloz de 16.000

de tone, un depozit de materii prime, un laborator de analize, dar și mai multe echipamente, utilaje și mașini. Prețul de pornire al licitației este de circa 2,5 milioane de euro, conform Agro Inteligența. În luna august, 24 de loturi de teren extravilan au mai fost vânduți prin licitație.

Mai mult, Ion Grecu a ajuns să fie executat silit, potrivit Replica Online.

„Eu am intrat în lumea afacerilor cu 2.500 de dolari în buzunar. Banii i-am luat de la naşul meu de cununie, în anul 1990. De atunci până azi am reuşit să cresc fiecare firmă, iar cele nou-înfiinţate în grupul Elcomex au un potenţial imens de dezvoltare“, susţinea Grecu în anul 2010, atunci când a recunoscut că a realizat o tranzacţie importantă a grupului elveţian Repower, o afacere estimată de peste un miliard de euro în anul 2009) 80% din acţiunile traderului de energie Elcomex EN”,  a
spus Ion Grecu în anul 2010 pentru Forbes.

Ion Grecu

[Sursa foto: Forbes]

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Legea cu noile taxe și impozite, promulgată de președintele Iohannis. De când se aplică măsurile fiscale

Biserica Ortodoxă, implicată în afacerea lui Ion Grecu

Investițiile în afaceri au fost uriașe, chiar în anul 2016 soții Grecu solicitând prelungirea cu un an de zile a creditului în valoare de 12,5 milioane de lei. Pe data de pe 27.04.2017 Tribunalul Constanța a luat decizia de a băga în insolvență societatea Elcomex Agroindustrial SA.

„Admite cererea formulată de debitoarea S.C. Elcomex Agroindustrial S.A. În temeiul art. 65 alin. 1 coroborat cu art. 38 alin. 1, art. 71 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă: Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei S.C. Elcomex Agroindustrial S.A., cu sediul în comuna Nicolae Bălcescu”, au fost cele transmise din minuta Tribunalului Constanța.

Locația activelor scoase la licitație pe 30 octombrie 2023

[Sursa foto: Replica Online]

Citește și: EXCLUSIV- Ce preț va avea carnea de porc de Crăciun? Ioan Ladoși (Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România): ”Doar 20% din carnea din magazine e românească. 80% e importată”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În afacerea lui Ion Grecu s-a aflat și Biserica Ortodoxă, acţionară în Elcomex IEA SA prin intermediul unei societăţi comerciale deţinute de Mitropolia Olteniei, conform Replica Online.

Ion Grecu a mai deținut de altfel, în Corbu și o fermă de calcani, care a falimentat și ea. Jumătate din banii investiți în această afacere ar fi fost primiți din fonduri europene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI