Cetatea din Oradea, una dintre cele mai vechi fortificații din România, a fost plină ochi în weekend. Zeci de comercianți au venit în urbea de pe Crișul Repede, pentru a-i cuceri pe localnici cu preparatele care îți lasă gura apă. Iar planurile de acasă s-au potrivit cu cele din târg. Mărturie este acest bucătar din Cluj, care abia a avut timp să respire. Standul său oferă mâncare mexicană, un concept relativ nou, pentru astfel de evenimente stradale.

Citește și: VIDEO- Un medic din Oradea a revenit să profeseze în țară. A preferat să-și ajute semenii în defavoarea banului

Ioan Jucan, comerciant: ”Avem quesadilla, chilli cu carne, quesadilla veggi, dar și de pui. Avem burrito de pui și tacos cu carne de pui.”

Cât a costat o porție de tacos

O porție de tacos a costat 42 de lei, iar cea de quesadilla cu trei lei mai puțin. Majoritatea vendorilor recunosc că produsele pe care le oferă s-au scumpit în acest an cu aproximativ 5-10%. Chiar și în aceste condiții, oamenii au format cozi în fața rulotelor care vindeau burgeri cu cartofi prăjiți.

Preparatele pe baza de fructe de mare au fost la mare căutare 

Și fructele de mare, preparate după o rețetă iberică, i-au cucerit pe orădenii și turiștii care au trecut în weekend pragul cetății. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Radu Oprea, comerciant: ”Fructe de mare, cu celebrul bocadillo de jamon serrano care pe românește ar fi sandwich cu jamon serrano şi cheddar maturat, cu delicioasa băutură sangria, mai ales că se aproprie sezonul estival lumea caută să își intre puțin în ritm cu produsele acestea.”

Și cum duminică la Oradea au fost peste 22 de grade Celsius, preparatele dulci și înghețata au fost și ele la mare căutare. Potrivit organizatorilor, în cele patru zile de festival, pe la rulotele cu mâncare au trecut peste 50.000 de oameni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si