In articol:
Cetatea din Oradea, una dintre cele mai vechi fortificații din România, a fost plină ochi în weekend. Zeci de comercianți au venit în urbea de pe Crișul Repede, pentru a-i cuceri pe localnici cu preparatele care îți lasă gura apă.
Ioan Jucan, comerciant: ”Avem quesadilla, chilli cu carne, quesadilla veggi, dar și de pui.
Cât a costat o porție de tacos
O porție de tacos a costat 42 de lei, iar cea de quesadilla cu trei lei mai puțin. Majoritatea vendorilor recunosc că produsele pe care le oferă s-au scumpit în acest an cu aproximativ 5-10%. Chiar și în aceste condiții, oamenii au format cozi în fața rulotelor care vindeau burgeri cu cartofi prăjiți.
Preparatele pe baza de fructe de mare au fost la mare căutare
Și fructele de mare, preparate după o rețetă iberică, i-au cucerit pe orădenii și turiștii care au trecut în weekend pragul cetății.
Radu Oprea, comerciant: ”Fructe de mare, cu celebrul bocadillo de jamon serrano care pe românește ar fi sandwich cu jamon serrano şi cheddar maturat, cu delicioasa băutură sangria, mai ales că se aproprie sezonul estival lumea caută să își intre puțin în ritm cu produsele acestea.”
Și cum duminică la Oradea au fost peste 22 de grade Celsius, preparatele dulci și înghețata au fost și ele la mare căutare. Potrivit organizatorilor, în cele patru zile de festival, pe la rulotele cu mâncare au trecut peste 50.000 de oameni.