" Pacienta este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare, stabilă, sedată, încă intubată şi ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii de pe aparatul de respiratie. Este hemodiafiltrata continuu si a primit postoperator doua sedinte de plasmafereza terapeutica. Ficatul este functional, analizele sunt in ameliorare. Evoluţia lent favorabilă se datorează statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgenţă şi unor infecţii virale din antecedentele recente care au impact immunologic si hematologic",

precizează medicii de la Institutul Fundeni.

Fetiţa de 5 ani cu hepatită care a primit transplantul de ficat este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare

Fetiţa se află acum sub un tratament medicamentos complex, care cuprinde medicatie imunosupresoare, antibioprofilaxie si antibioterapie complexă, primeşte nutriţie enterală şi parenterală şi sesiuni de kinetoterapie pasiva.

Medicul Dana Tomescu, şef secţia ATI din Institutul Clinic Fundenia precizat, duminică, într-o conferinţă de presă, că, imediat după intervenţia chirurgicală, fetiţa de 5 ani cu hepatită care a fost supusă unui transplant de ficat a trecut prin momente dificile.  

Citeste si: Bilanț coronavirus România, azi, 2 mai 2022. Câte cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Întotdeauna suntem rezervaţi în prognostic. Am avut o perioadă extrem de dificilă în managementul fetiţei, imediat după ce s-a pus noua grefă, în sensul că grefa respectivă, deci fragmentul pe care l-a primit, a avut o întârziere de funcţie care a fost un fel de siderare, ca să spun aşa, se numeşte scanning al grefei. A fost o perioadă în care a necesitat, în continuare, măsuri extrem de invazive de terapie intensivă.

(...) A avut o perioadă în care sângele nu s-a coagulat, extrem de hipotermă, deci a fost un moment chiar foarte dificil. Dar după terapia intensivă făcută, după ce a ajuns şi în reanimare şi am continuat cu măsurile de terapie intensivă, în acest moment suntem optimişti, deci şi-a reluat diureza. Grefa funcţionează, parametrii de coagulare s-au normalizat în urma măsurilor”, a mai declarat medicul Dana Tomescu. 

Citeste si: Un copil de un 1 an a fost găsit mort într-un pârâu, după ce fusese dat dispărut de părinți

Medicii care s-au ocupat de cazul fetiței sunt optimişti, mai ales că de fiecare dată pacienţii copii au un răspuns bun în urma intervenţiilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si