Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scantei din cadrul Directiei de Sanatate Publica Buzau, fetita in varsta de sapte ani a inceput sa se simta rau dupa ce a mancat o conserva de peste primita de pomana, la biserica.

Initial, fata a fost dusa la medicul de familie, prezentand semnele unei intoxicatii alimentare, dar apoi a fost transferata la Sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean Buzau, unde i

s-a pus diagnosticul de botulism, confirmarea urmand sa vina de la Bucuresti.

Fetita a fost transferata intr-un spital din Capitala, unde primeste tratament.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Saptamana trecuta, un barbat din ocalitatea buzoiana Patarlagele a ajuns la spital cu simptome de botulism, diagnosticul fiind confirmat ulterior la Bucuresti. Barbatul mancase conserva de fasole cu carnati cumparata de la un magazin din localitate.

Dupa ce a fost transferat la Bucuresti si a urmat tratamentul cu serul antitoxic ce se administreaza in astfel de cazuri, starea barbatului s-a imbunatatit.

Botulismul este o boala rara, grava, care este cauzata de o toxina produsa de o bacterie numita Clostridium botulinum, foarte periculoasa. Sunt trei tipuri de botulism, unul transmis prin alimente, unul transmis prin rani si botulismul infantil. Alimentele care pot duce la astfel de infectii sunt de obicei cele conservate.
 

Sursa: News.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si