Close sidebar
Close sidebar

Fetița de 8 luni, internată cu suspiciune de hepatită, a fost externată după aproape două săptămâni

O fetiță de 8 luni, internată la Spitalul Județean de Urgență Constanța cu suspiciune de hepatită necunoscută, a fost diagnosticată, ținută sub tratament și externată după aproape două săptămâni.

Diana Puiu,

Fetița de 8 luni, internată cu suspiciune de hepatită, a fost externată după aproape două săptămâni

[Sursa foto: bzi.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Copilul cu vârsta de 8 luni a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în data de 19.04.2022, cu diagnosticul sindrom de citoliză", precizează DSP Constanţa "cu privire la suspiciunea de hepatită acută".

Citeste si: Ministerul Sănătății anunță că transplantul hepatic la fetița de 5 ani a fost un succes

Evoluția fetiței a fost una pozitivă și a fost externată luni.

Până la data de 21 aprilie, Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat 169 de cazuri de hepatită severă din cauză necunoscută.

Au fost afectați copii între 1 lună și 16 ani. La cele 74 de cazuri din cele 169 a fost detectată prezența adenovirusului F41.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citeste si: Fetiţa de 5 ani cu hepatită, supusă unui transplant de ficat este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare

Fetița de 5 ani, care a primit transplantul de ficat, este la terapie intensivă

Fetiţa de 5 ani cu hepatită, care a primit transplantul de ficat la Institutul Clinic Fundeni, este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare, stabilă, sedată, încă intubată şi ventilată mecanic, informează reprezentanţii spitalului.

Citeste si: Copila de 5 ani care suferă de hepatită are, de fapt, o boală rară

Pacienta este în terapie intensivă  cu stare generală în ameliorare, stabilă, sedată, încă intubată şi ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii de pe aparatul de respiratie.

Este hemodiafiltrata continuu si a primit postoperator doua sedinte de plasmafereza terapeutica. Ficatul este functional, analizele sunt in ameliorare.

Evoluţia lent favorabilă se datorează statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgenţă şi unor infecţii virale din antecedentele recente care au impact immunologic si hematologic", precizează medicii de la Institutul Fundeni. 

Fetița a avut probleme în timpul operației, dar starea ei este stabilă

Fetiţa se află acum sub un tratament medicamentos complex, care cuprinde medicatie imunosupresoare, antibioprofilaxie si antibioterapie complexă, primeşte nutriţie enterală şi parenterală şi sesiuni de kinetoterapie pasiva.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI