O fetiță care se afla în comă la spital, după ce a fost spălată pe cap cu un insecticid pentru animale, a decedat. Aceasta avea trei ani.

Cum s-a petrecut tragedia?

În urmă cu o lună, micuța a ajuns la spital, împreună cu sora sa de patru ani. Acestea se intoxicaseră cu o substanță extrem de toxică. Starea sa a fost critică încă de la început, însă sora ei s-a recuperat în câteva zile.

Mama acestora va fi acuzată de ucidere din culpă. Până acum era cercetată pentru vătămare corporală din culpă.

Această tragedie evidențiază cât de importantă este informarea și educația cu privire la utilizarea responsabilă a substanțelor chimice.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Care este starea fetiței de trei ani, din Iași, spălată pe cap cu o substanță toxică de mama sa? ,,Ea a venit de la început extrem de gravă''

Apelul medicilor pentru părinți

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la acest caz. Substanțele chimice care se folosesc în gospodării pentru a elimina păduchii la animale, nu se folosesc și la oameni!

Pediculoza,  afecțiunea dermatologică provocată de păduchii la om, este tratată medical, cu produse speciale din farmacie!

"Din luna decembrie şi până în prezent, la Spitalul de Copii au fost internaţi 11 copii cu intoxicaţie cu substanţă organofosforată. Facem un apel către toţi părinţii: Diozinon, această substanţă organofosforată, este extrem de nocivă, toxică, putând determina decesul copiilor şi al părinţilor.

Citește și: VIDEO- Caz șocant în Oradea! Două femei și două fetițe au ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au intoxicat cu o soluție pentru tratarea scabiei

Ca urmare, insistăm să nu se mai utilizeze substanţe de tip farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi, pentru Ziarul de Iaşi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si