Doctor Sidonia Susanu, medic șef al Secției de Chirurgie Plastică a declarat într-o conferință de presă că fetițele în vârstă de 3, respectiv 4 ani au suferit arsuri prin flacără, sunt intubate în acest moment și sunt ventilate mecanic, după ce au suferit inclusiv arsuri ale căilor respiratorii.

Citeste si: Incendiu în București. Un apartament din Sectorul 5 a luat foc

Ce spun cadrele medicale

„Sunt dependente de tehnici de epurare extrarenală, deocamdată putem spune că prognosticul lor este foarte sever. Sunt în stare critică, cea mai mare problemă o pun în continuare arsurile căilor aeriene inferioare, dar evident și cele prin flacără. Din punctul meu de vedere, toate arsurile la copii sunt produse din neglijența părinților. De o astfel de gravitate sunt cam 10% dintre arsurile internate la noi, adică aproximativ 25 de pacienți extrem de grav pe an”, a declarat doctor Sidonia Susanu, citată de Gândul.ro.

Citeste si: Incendiu de proporții la imprimeria Băncii Franței. Mai multe persoane, dar și doi pompieri au fost rănite

Copiii erau singuri în casă

Sora lor mai mare, în vârstă de 11 ani, a fost cea care a ieșit prima din casă și a cerut ajutor. Cele două fete au fost scoase din casă de un vecin, înainte ca echipajele de pompieri să ajungă la locul incendiului. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În momentul izbucnirii incendiului, copiii erau singuri în casă, mama acestora fiind plecată din timpul dimineții la Iași, împreună cu concubinul său, fata de 11 ani având grijă de surorile sale mai mici.

Citeste si: Incendiu de proporții la un parc de dezmembrări auto din Neamț

Ce au declarat autoritățile

„Familia era monitorizată de noi, pentru că mama copiilor trăia în concubinaj cu cineva în casa tatălui ei, adică a bunicului copiilor. Bunicul copiilor a venit la noi la Primărie și a făcut o sesizare că respectivul concubin nu ar avea un comportament corespunzător, noi am făcut cerere pentru ordin de protecție. A fost chemat de vreo 2 ori la Judecătorie, chiar azi avea termen și ea a plecat cu el la Iași ca să îl însoțească. Trebuia să fie acolo la ora 14.00, însă de ce a plecat cu microbuzul la ora 6.00 și de ce a lăsat copiii singuri chiar nu știm”, a declarat pentru Gândul, viceprimar al comunei Trifești, Radu Trifești.

Citeste si: Doi minori au căzut în râul Bistriţa. Copiii sunt în stop cardio-respirator

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si