Close sidebar
Close sidebar

Fii atent la comportamentul tau, altfel iti poti transforma copilul intr-un "tiran". Care sunt cele mai comune greseli pe care parintii le fac "din dragoste"

Desi vor binele copiilor, multi parinti fac greseli de care nici nu isi dau seama, dar care au efecte negative in viitor. Din prea multa dragoste, parintii isi pot trasforma copiii in mici „tirani”, este de parere scriitoarea americana Nina Bonamder. De exemplu, prea mult ajutor ii pot transforma in lenesi, iar mai tarziu, vor fi lipsiti de motivatie.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Scriitoarea e de parere ca exista numeroase greseli pe care parintii le fac. Una dintre ele e ca incearca sa ii faca fericiti tot timpul si nu ii lasa sa experimenteze viata asa cum e ea. Un alt lucru gresit este faptul ca le ofera recompense pentru orice fleac sau le ofera prea mult ajutor, relateaza adevarul.ro.

Si in jocuri, copilul este lasat intotdeauna sa castige, iar in viitor, ei vor crede ca asa e normal sa se intample. Copiii trebuie invatati ca nu e un lucru rau sa iesi pe locul 2 sau 3 intr-o competitie. La fel, multi parinti isi feresc copiii de conflicte sau de confruntari, astfel ca mai tarziu, le va fi greu sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Parintii trebuie sa fie atenti si la modul in care reactioneaza atunci cand copilul intra in conflict cu altcineva. Multi parinti pun la indoiala deciziile celor care trebuie sa aiba autoritate asupra copilului si iau apararea lor, in orice imprejurare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI