Ostaticul filipinez, Gelienor „Jimmy” Pacheco a supraviețuit miraculos celor 49 de zile cât a stat în captivitate. Tatăl a trei copii a fost răpit de teroriști pe data de 7 octombrie din Kibbutz Nir Oz, unde era îngrijitorul unui bătrân în vârstă de 80 de ani, care a fost ucis într-un atac.

Pacheco nu credea că va mai putea vedea vreodată lumina zilei

După ce a auzit focurile de armă în ziua respectivă deja prevedea ce urma să se întâmple, așa că a apucat să-i dea un mesaj soției sale, în care i-a spus să

aibă grijă de copii și de banii munciți. În primele două săptămâni de captivitate, iar mai apoi a fost dus într-un alt tunel subteran, împreună cu mulți alți ostatici, inclusiv locuitori ai comunităților din sudul Israelului.  

Cât timp a fost ținut ca și ostatic Pachero s-a gândit la copiii săi și s-a rugat la Dumnezeu să-l țină în viață, a declarat acesta într-un interviu pentru postul CBN Asia, citat de Yedioth Ahronoth.

"Uneori nu era disponibil gazul din cauza războiului, așa că primeam o jumătate de pâine pe zi. Nu o mâncam pe toată odată. De fiecare dată când îmi făcea urât stomacul, mâncam puțin din ea, dar nu era suficient", a declarat el emoționat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Filipinez ostatic Hamas

Gelienor Pacheco a fost ținut ostatic 49 de zile de teroriștii Hamas.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Alți români evacuați din Fâșia Gaza și familiile lor, aduși în țară cu o aeronavă militară

Trucul prin care filipinezul reușea să-și potolească foamea

De asemenea, bărbatul a povestit că apa era extrem de sărată, iar condițiile greu de imaginat îl puneau în postura de a se gândi în fiecare zi dacă va mai supraviețui.

Gelienor Pachero avusese în trecut și probleme cu rinichii, iar mersul la toaletă presupunea mereu implorări. Filipinezul a mai explicat și trucurile la care a apelat pentru a nu rămâne flămând.

”De fiecare dată mi-au dat câte o bucată de hârtie igienică, dar nu am folosit-o, am ținut-o în buzunar. Părea că ne aflam la aproximativ 40 de metri sub pământ, așa că pereții erau umezi. Am așezat hârtia pe care o păstrasem pe pereți până când s-a udat. Apoi o puneam în gură și o mâncam- așa nu aveam stomacul gol", a spus el.  

Filipinez ostatic Hamas

Un filipinez a mâncat hârtie igienică pentru a nu muri, în timp ce era ținut captiv de Hamas.

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si