Close sidebar
Close sidebar

Filipinezul „Jimmy” Pacheco, eliberat după ce a fost ținut ostatic 49 de zile de militanții Hamas: „Am mâncat hârtie igienică înmuiată în apa care se scurgea pe pereții tunelului”

Gelienor „Jimmy” Pacheco, în vârstă de 33 de ani a povestit cum a supraviețuit în cele 49 de zile în care a fost ținut ostatic de teroriștii Hamas. Condițiile din captivitate au fost execrabile.

Stefania Pavel,

Un filipinez a reușit să scape din infernul unde era ținut captiv de teroriștii Hamas.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ostaticul filipinez, Gelienor „Jimmy” Pacheco a supraviețuit miraculos celor 49 de zile cât a stat în captivitate. Tatăl a trei copii a fost răpit de teroriști pe data de 7 octombrie din Kibbutz Nir Oz, unde era îngrijitorul unui bătrân în vârstă de 80 de ani, care a fost ucis într-un atac.

Pacheco nu credea că va mai putea vedea vreodată lumina zilei

După ce a auzit focurile de armă în ziua respectivă deja prevedea ce urma să se întâmple, așa că a apucat să-i dea un mesaj soției sale, în care i-a spus să aibă grijă de copii și de banii munciți. În primele două săptămâni de captivitate, iar mai apoi a fost dus într-un alt tunel subteran, împreună cu mulți alți ostatici, inclusiv locuitori ai comunităților din sudul Israelului.

 

Cât timp a fost ținut ca și ostatic Pachero s-a gândit la copiii săi și s-a rugat la Dumnezeu să-l țină în viață, a declarat acesta într-un interviu pentru postul CBN Asia, citat de Yedioth Ahronoth.

"Uneori nu era disponibil gazul din cauza războiului, așa că primeam o jumătate de pâine pe zi. Nu o mâncam pe toată odată. De fiecare dată când îmi făcea urât stomacul, mâncam puțin din ea, dar nu era suficient",

a declarat el emoționat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Gelienor Pacheco a fost ținut ostatic 49 de zile de teroriștii Hamas.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Alți români evacuați din Fâșia Gaza și familiile lor, aduși în țară cu o aeronavă militară

Trucul prin care filipinezul reușea să-și potolească foamea

De asemenea, bărbatul a povestit că apa era extrem de sărată, iar condițiile greu de imaginat îl puneau în postura de a se gândi în fiecare zi dacă va mai supraviețui.

Gelienor Pachero avusese în trecut și probleme cu rinichii, iar mersul la toaletă presupunea mereu implorări. Filipinezul a mai explicat și trucurile la care a apelat pentru a nu rămâne flămând.

”De fiecare dată mi-au dat câte o bucată de hârtie igienică, dar nu am folosit-o, am ținut-o în buzunar. Părea că ne aflam la aproximativ 40 de metri sub pământ, așa că pereții erau umezi. Am așezat hârtia pe care o păstrasem pe pereți până când s-a udat. Apoi o puneam în gură și o mâncam- așa nu aveam stomacul gol", a spus el.  

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Un filipinez a mâncat hârtie igienică pentru a nu muri, în timp ce era ținut captiv de Hamas.

[Sursa foto: Facebook]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI