Netflix este nelipsit din casele românilor. Pentru a petrece timpul frumos pe timp de pandemie, oamenii au apelat la serviciul de filme online numărul unul în lume. Iată top zece filme sau seriale de groază, expuse pe Netflix.

Pe primul loc avem filmul „Scary Stories” (To tell in the dark). Este o peliculă din anul 2019. Într-un mic orășel, fiica unei familii înstărite a dispărut misterios cu mulți ani în urmă.

Casa familiei e acum o ruină, iar legendele care circulă în oraș despre monștrii care ar bântui proprietatea îi fascinează pe adolescenții locului, care decid să riște și să vadă cu ochii lor dacă aceștia sunt reali, sau doar o invenție.

filme horror pe netflix
Filme horror pe netflix.[Sursa foto: google]

În casă dau peste o carte ce a aparținut fetei dispărute, un fel de jurnal cu monștri care acum încep să prindă viață și să terorizeze fiecare adolescent din grup. Cu cât frica e mai mare, cu atât monștrii de care se tem devin mai reali.

Citeste si: Ce filme și seriale apar pe Netflix în ianuarie 2021

Locul doi este ocupat de „The Descent”. Atunci când vine vorba de teroarea din natură, nu este nimic mai înfricoşător decât să te pierzi într-un loc în care nu te poate găsi nimeni.

Adaugă şi nişte canibali mutanți şi niște cadre ultraclaustrofobice şi ai rețeta pentru horror-ul/aventură foarte violent al regizorului britanic Neil Marshall. Şase femei speolog rămân blocate într-un sistem de peșteri din Munții Apalași după ce se prăbușește o stâncă. Scoți un sunet mai înalt, mori. E simplu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Top 10 cele mai bune filme de acțiune din toate timpurile, conform IMDb.com

Pe locul trei găsim „6 Souls”. Vorbim despre un film american din 2010. Filmul expune povestea unei psihiatre criminaliste care trebuie să iasă din zona de confort. Ea are un pacient cu personalități multiple care a lăsat în urma sa un întreg șir de victime.

Locul patru este ocupat de „Cazul 39”. Este vorba despre o asistentă socială foarte devotată și cu experiență, care își închipuie că le-a văzut pe toate – minciuni, neglijență, nepăsare, abuzuri de tot felul. Vine ziua în care trebuie să preia Cazul 39: o fetiță de 10 ani, Lilith Sullivan (Jodelle Ferland), abandonată de familie, tulburată și în stare de șoc. Intervine Emily. Zguduită de singurătatea și inocența fetiței, femeia decide să facă ceea ce nu și-a mai îngăduit niciodată în trecut: să se implice personal. Sperând că face ceea ce e corect, Emily îi oferă lui Lilith un cămin fericit până îi va găsi o familie adoptivă. Dar abia acum începe adevărata teroare. Pentru a descoperi adevărul, Emily trebuie să lase la o parte rațiunea și să se confrunte cu cele mai îngrozitoare coșmaruri, din clipa în care pășește într-un tărâm supranatural, unde răul iese la vânătoare de oameni. Acum, singurul lucru de care trebuie să se teamă cu adevărat este frica devastatoare din ea însăși.

filme horror pe netflix
Filmul „Cazul 39” pe Netflix.[Sursa foto: google]

Pe locul cinci găsim „It Follows”. Dacă vrei să vezi un remake horror din anii 80, care să nu te facă să te întrebi apoi de ce ești atât de obsedat în ultima vreme de mașini vechi și case care par scoase din ferme, atunci uită-te la filmul ăsta al regizorului din Detroit David Robert Mitchell, care o să te lipească de scaun. Este sexy, nu ofensează inteligența spectatorilor și, spre deosebire de Stranger Things, chiar este cool, nu doar pretinde că este. It Follows este genul de film horror care te va face să te gândești de două ori înainte să decizi să nu te protejezi în timpul sexului.

Filme horror pe netflix care sunt de neratat

Locul șase este ocupat de „The human Centipede”. Există oare vreo moarte mai înfricoşătoare decât să ți se rupă coatele și genunchii, iar gura să-ți fie ataşată chirurgical de anusul altcuiva, asta în timp ce gura cuiva este legată de anusul tău și tu te zbați în agonie timp de câteva zile în timp ce un maniac te dresează să fii animăluțul lui, până când te cufunzi într-un delir lent, scabros, indus de o septicemie. Tu decizi.

Pe locul șapte găsim „Clive Barker`s Hellraiser”. Orice persoană care nu poate să-l aprecieze pe Clive Barker în rolul lui Tom of Finland din Iad poate să se arunce în lacul Camp Crystal din Friday the 13th. Dar dacă îți plac demonii, pielea și jupuirea, atunci ești binevenit în lumea mea sadomasochistă. Hellraiser este practic Cruising cu niște zei ai masturbării care străbat dimensiunile.

Locul opt este ocupat de „Jigsaw- Moștenirea”. Este vorba de un șir de crime care șochează anchetatorii. Toate dovezile indică, însă, un criminal care a murit cu ani în urmă. Moștenirea este un film american thriller de groază din 2017 regizat de Frații Spierig. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Matt Passmore, Callum Keith Rennie, Clé Bennett și Hannah Emily Anderson.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro

filme horror pe netflix
Fimul „Moștenirea” de pe netflix.[Sursa foto: google]

Penultimul loc este ocupat de filmul „The possession”. „Cutia blestemată” este un film de neratat. Inspirat din articolul din Los Angeles Times al scriitorului Leslie Gornstein "Jinx in a Box", acest film de groază de la Ghost House Pictures spune povestea unei familii destramate care este atacată de o entitate supranaturală răuvoitoare.

La scurt timp dupa ce părinții ei divorțează, o tânără cumpără o cutie frumos ornamentata de la un vânzător de antichități. În săptămânile care urmează, tânăra face o fixație inexplicabilă pentru cutie, iar comportamentul ei lasă de dorit.

Pe locul zece avem „Insidious”. Soții Josh și Renai se mută împreună cu cei trei copii ai lor într-o frumoasă casă veche în stil victorian, însă, înainte de a avea timp să își despacheteze toate obiectele de uz casnic, evenimente bizare încep să se petreacă în jurul lor. Fiul lor, Dalton, își propune să exploreze podul locuinței, dar se prăbușește de pe scară și se lovește la cap, iar în dimineața următoare intră într-o stare vecină cu coma, din care medicii de la spital nu sunt capabili să îl mai salveze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si