"Ne adaptam la noile provocari de securitate cu care ne confruntam, ne extindem prezenta in estul aliantei....sprijinindu-ne parteneri si ridicand colaborarea cu ue la un alt nivel"

LIVIU DRAGNEA: "Este necesar sa nu uitam ce este Marea Neagra, o mare."

O mare... de oficiali, in frunte cu secretarul general al NATO, a ascultat acest discurs.

LIVIU DRAGNEA: "Este necesar sa nu uitam ce este Marea Neagra, o mare...se

impune deci adecvarea si a mijloacelor maritime de aparare. cand discutam despre marea neagra sa luam in calcul si faptul ca rutele de migratie se modifica, aceasta devenind o poarta de intrare in europa"

Dar pana sa se ajunga la fondul problemei a fost cale lunga. Si intortocheata...

Nici sefii celor doua camere ale Parlamentului nu par foarte siguri de traseul pe care il au de urmat, desi sunt de-ai casei. In timp ce Calin Popescu Tariceanu se indreapta hotarat spre plen, responsabilii cu protocolul ii fac semn ca alta este directia. Jens Stoltenberg ii urmeaza rabdator.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lucrurile nu se sincronizeaza prea bine nici la sosirea lui Klaus Iohannis.

Presedintele, in schimb, este atent la toate detaliile unei astfel de intalniri. Delia Dinu, sefa de protocol de la Palatul Cotroceni este prezenta tot timpul langa seful statului. Are grija ca presedintele sa respecte protocolul si sa afiseze o tinuta impecabila.

Seful statului roman n-a reusit, insa, sa se bucure de atentia tuturor invitatilor din sala.

Unii erau mult mai preocupati de... tablete in timpul discursului presedintelui.

KLAUS IOHANNIS: "Participam la eforturile internationale impotriva ISIS, Romania sprijinind astfel concret lupta nato impotriva terorismului."

Si macar daca jocurile de pe internet ar fi fost tot...

Delegatii Austriei par  doborati de oboseala. Domnul cu parul carunt, cel putin, pare extenuat de-a binelea. Aplauzele sunt singurele care ii trezesc! Doar urmeaza discursul secretarului general al NATO...

Jens Stoltenberg: "Aceste atacuri au devenit mai intense si mai rapide ca oricand, combinand mai multe elemente extrem de diferite, dintre care atacuri cibernetice, de la twitter la tancuri"

Tocmai de aceea statele membre NATO vor mentine politica de inzestrare, ceea ce inseamna alocarea a cel putin 2% din buget pentru aparare.

JENS STOLTENBERG: "cresterea bugetelor pt aparare inseamna ca ne asiguram ca avem ce ne trebuie intr-o lume tot mai periculoasa"

Problema nu pare sa-l pasioneze foarte tare pe delegat al statului palestinian, care pare sa doarma adanc!

Iar finalul a mai adus o mica scapare de... protocol. Cand presedintele a plecat, la fel au facut si Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, astfel ca secretarul general al NATO s-a trezit aproape singur la prezidiu.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si