Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, Gheorghe Cristian, a prezentat pas cu pas intervenția în timpul incidentului de la Onești. Oficialul IGPR a declarat că adjunctul poliției din oraș a inițiat primele discuții cu bărbatul, având în vedere că îl cunoștea. Potrivit oamenilor legii, cei doi locuiau la 2- 3 blocuri distanță.

"Primul apel sosit la dispecerat a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care are o problemă din cauza unui litigiu, amenințând că va folosi un cuțit.

În momentul transferului apelului, s-a întrerupt.

Operatoarea a transferat apelul către colegii din teren. Primul echipaj a ajuns la 11:52, respectiv la 5 minute după sesizare. La ora 11:55, s-a dispus constituirea unei grupe operative, formată din 17 polițiști, printre care și un negociator. Totodată, la fața loclului s-a deplsat și adjunctul Poliției Municipiului Onești. Adjunctul a inițiat primele discuții cu bărbatul, având în vedere că îl cunoștea.

Citeste si: Dialogul halucinant dintre agresorul de la Onești și Poliție. Primele imagini

Citeste si: El este călăul celor doi muncitori din Onești. Motivul care l-a făcut să recurgă la acest gest

Pe parcurs, adjunctul a încerca detensionarea situației. Ulterior, la fața locului a ajuns și șeful poliției municipale Onești. Negociatorul a ajuns la ora 13:53, fiind chemat de urgență la serviciu, fiind liber.

La ora 14:01 a fost solicitat un echipaj ISU Bacău. La ora 14:38, cel în cauză, agresorul a reapelat 112 și a sesizat că are în locuință două persoane legate și a solicitat actul apartamentului sau 300.000 de euro. A spus că dacă aude vreo mișcare pe casa scării va trece la executarea celor doupă persoane".

Oficialii Poliţiei au menţionat că autorităţile nu au găsit un partener în familia agresorului, atunci când echipa de negociere a încercat să ia legătura cu soţia bărbatului aceasta anunţând că "îşi susţine soţul în toate demersurile sale".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"În continuare, în paralel, polițiștii au discutat cu soția autorului, care a declarat că își susține soțul în toate demersurile sale. La 16.39 a apelat din nou la 112, cerând să vorbească cu persoane mai importante, deoarece nu are nevoie de poliție. Acest apel s-a derulat pe parcursul a 12 minute și 52 de secunde, timp în care operatorul 112 a încercat să-l calmeze", a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, Gheorghe Cristian.

După mai bine de cinci ore în care i-a ţinut sechestraţi pe cei doi muncitori, în atitudinea agresorului s-a produs "un declic”, susţin anchetatorii. Tot în acel moment una dintre victime a încercat să scape. Iniţial, forţele de intervenţie au folosit cartuşe de cauciuc care au lovit mâna agresorului, făcându-l să scape arma.

"Intervenţia forţelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotul şi strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înţeleagă că agresorul a trecut la fapte. Nu s-a ezitat niciun moment”, susţin reprezentanţii Poliţiei.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Încă de la început vă asigurăm că suntem determinați să clarificăm toate aspectele ce țin de acest eveniment. Cei care se fac vinovați de această tragedie vor răspunde legal. Ancheta a fost deja preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău", a declarat un oficial IGPR.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si