Argentina- Franța 3-3 (4-2). Un meci care nu va fi uitat prea ușor

Cupa Mondială din Qatar 2022 este la final. Argentina a învins Franța la penalty-uri  și a devenit campioana mondială la cel de-al 22-lea turneu final din istorie!

messi cupa mondiala

Messi, bucuria de la finalul meciului cu Franța 

[Sursa foto: Twitter / FIFA]

Visul lui Messi s-a împlinit, chiar dacă Mbappe este golgheterul turneului final.

Cine este cel mai bun jucător al turneului final se decide tot azi.

Citește și: Croația învinge Marocul cu 2-1 în finala mică de la Cupa Mondială din Qatar 2022

Mare amator de fotbal, Papa Francisc, de naţionalitate argentiniană, a îndemnat câştigătoarea Cupei Mondiale dintre ţara sa şi Franţa să sărbătorească victoria "în umilinţă", informează AFP.

"Cea mai mare valoare nu este de a câştiga sau de a nu câştiga, ci de a juca curat", a spus Papa Francisc, suporter înfocat al clubului San Lorenzo din Buenos Aires.

Campioana mondială, decisă la penalty-uri! Argentina învinge Franța la loviturile de la 11 metri

Argentina se impune cu 4-2 după loviturile de la 11 metri într-un final de vis al Cupei Mondiale din Qatar 2022. 

După un final dramatic și al minutelor de prelungiri, cu multe ratări- s-a ajuns la loviturile de departajare. Campioana mondială se decide la penalty-uri.

Argentina- Franța 3-3! Gol Messi în minutul 110 după o fază de infarct! Mbappe egalează din penalty

Min 118. Un nou penalty pentru Franța, la un henț al Argentinei. Mbappe înscrie cu un șut sigur. 

Min. 105. Două ocazii uriașe pentru Argentina, prin același jucător Lautaro Martinez- care ratează singur cu portarul Lloris.

Meciul intră în prelungiri. Argentina- Franța 2-2

După un final dramatic al timpului regulamentar de joc (90 plus 8 minute), meciul a intrat în prelungiri. După ce nu a arătat nimic în primele 80 de minute, Franța pare mai proaspătă decât Argentina.

Messi a avut o ocazie uriașă în ultimul minut de joc, șutul puternic al argentinianului fiind respins de Lloris peste poartă. 

Ocazie mare pentru Franța în min. 85- Argentina scapă cu fața curată. Meciul se apropie de prelungiri! 

UPDATE Min. 82 Mbappe trage cu sete și egalează scorul finalei: Argentina- Franța 2-2. Mbappe este jucătorul finalei și noul golgheter al Cupei Mondiale, cu 7 goluri.

UPDATE. Min. 80. Gol Franța din penalty! Mbappe îl ealează pe Messi în clasamentul golgheterilor. 

UPDATE. O nouă ocazie pentru Argentina, pas Messi, șut Enzo Fernandez în brațele lui Lloris- în min.

72

UPDATE. Franța trage primul șut spre poartă abia în minutul 70, prin Mbappe, care nu a nimerit ținta. Franța nu are niciun șut pe spațiul porții! 

DiMaria, omul meciului - gol și penalty obținut în prima repriză

[Sursa foto: FIFA]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

UPDATE min. 60. Tot Argentina este prima vioară a meciului și în repriza a doua. Franța nu reușește să se apropie de poarta adversarilor. Ocazii mari pentru Messi și MacAlister.

UPDATE. A început repriza a doua a finalei. Franța a reușit un record negativ: nu a tras niciun șut spre poartă în prima repriză, situație fără precedent în finalele Cupei Mondiale din toate timpurile!

După primele 45 de minute ale finalei, toate necunoscutele din ecuația Cupei Mondiale au o singură rezolvare: Lionel Messi. S-a detașat în clasamentul marcatorilor și este principalul favorit pentru titlul de cel mai bun jucător din Qatar.

Argentina- Franța, 2-0 la pauză

UPDATE Min. 35. DiMaria înscrie după o fază superbă de joc pornită de a o pasă foarte bună a lui Messi.  

UPDATE. Primele 30 de minute au aparținut Argentinei,  care a ținut Franța blocată în propria jumătate de teren. Echipa lui Messi nu a făcut pasul în spate nici după deschiderea scorului.

Citește și: David Popovici, argint la finala de 200 m liber de la Mondialele de înot în bazin scurt

UPDATE. Min. 21. Penalty pentru Argentina după un fault în careu împotriva lui Angel di Maria, introdus titular de antrenorul argentinian. Messi înscrie, este 1-0 pentru Argentina,  din min 23.

În acest moment, Messi are 6 goluri și este golgeterul Cupei Mondiale.

UPDATE. Scor alb după primele 15 minute de joc, însă Argentina a avut cele mai multe ocazii și a dominat începutul de meci:

UPDATE. A început marea finală Argentina- Franța. Sunt doar 6.000 de suporteri francezi și zeci ce mii de argentinieni.

Cu acest meci, Lionel Messi a doborât recordul de meciuri la Cupa Mondială. Pentru el este al 26-lea meci la un campionat mondial de fotbal.

Cupa Mondială din Qatar 2022. Au fost intonate imnurile naționale ale celor două naționale și echipele sunt gata de start. Se joacă cu Cupa pe masă:

Cupa Mondială din Qatar 2022 este ultima șansă pentru Lionel Messi de a cuceri singurul trofeu care îi lipsește dintr-o carieră fabuloasă.

Argentina ar putea deveni pentru a treia oară în istorie campioană mondială, în timp ce Franța și-ar putea apăra la Doha titlul cucerit cu patru ani în urmă, în Rusia.

Visul șeicului din Qatar s-a împlinit la Cupa Mondială 2022

Coechipierii de la Paris Saint-Germain Lionel Messi și Kylian Mbappe se vor înfrunta în finala de azi de la Cupa Mondială, iar visul șeicului Qatar Tamim bin Hamad Al Thani s-a împlinit în sfârșit, scrie publicația spaniolă Marca.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

cupa mondiala qatar 2022

Marea finală Argentina - Franța de la Cupa Mondială din Qatar 2022. Cine este cel mai bun jucător al turneului final

[Sursa foto: Twitter]

Șeicul a fondat în 2005 Qatar Sports Investments, prin care a cumpărat 70 la sută din clubul PSG din Ligue 1. De asemenea, a promovat diverse evenimente sportive internaționale în Qatar înainte de a găzdui Cupa Mondială din 2022.

Citește și: VIDEO- Cupa Mondială: Incidente după Franţa- Maroc. Un copil de 14 ani a fost călcat de o maşină

Nasser Al-Khelaifi a fost responsabil de creșterea imaginii de marcă a Qatarului, Al Thani oferind președintelui PSG banii necesari pentru a semna cu jucători precum Neymar, Mbappe și Messi.

Mbappe este la un pas de a câștiga a doua sa Cupă Mondială consecutivă la doar 23 de ani, cu condiția ca Messi și Argentina să nu-l împiedice să facă acest lucru.

Un președinte la finala Cupei Mondiale din Qatar 2022: "Sportul ne unește"

În orice caz, orice s-ar întâmpla, PSG se poate considera câștigători. Până și președintele Franței, Emmanuel Macron, a profitat de vizita sa pentru a felicita Qatarul pentru găzduirea Cupei Mondiale, demonstrând astfel bunele relații dintre țara europeană și gazde.

Sportul trebuie să unească oamenii”, a declarat președintele Emmanuel Macron.

„Uneori, țările care nu vorbesc între ele din punct de vedere politic reușesc să comunice cu ajutorul sportului. Am putut să-l văd pe emirul Qatarului. De asemenea, trebuie să recunoașteți că Qatar organizează această competiție deosebit de bine", a comentat Macron.

Rivalitatea dintre Argentina și Franța, nodul gordian de la Cupa Mondială din "Qatar"

Atât Argentina, cât și Franța au câte două trofee de campioane mondiale. Naționala lui Messi a pus mâna pe trofeu în 1978 și 1986, în timp ce naționala lui Mbappe s-a încoronat în 1998 și în 2018. 

Citește și: Cupa Mondială: Duelul mult aș teptat: Messi versus Modric, în prima semifinală care are loc marţi

Lionel Messi (35 de ani) a lipsit de la antrenamentul Argentinei de joi, cu 3 zile înainte de finala Campionatului Mondial cu Franța.

Golgeterul de la Cupa Mondială din Qatar 2022, la egalitate cu Mbappe (5 goluri)- dar cu un plus de pase de gol în fața francezului- a acuzat o problemă la un tendon de la piciorul stâng.

Messi nu a participat la ultimul antrenament al Argentinei, potrivit Foot Mercato. Messi a fost surprins și în timpul semifinalei cu Croația (3-0) cu mâna la bicepsul femural stâng, semn al unor probleme.

Premii record în bani la finala Cupei Mondiale din Qatar

În afara gloriei, campioana mondială din Qatar va da și o lovitură financiară. FIFA a pus la bătaie premii record pentru actuala ediție.

Câștigătoarea trofeului va încasa un cec în valoare de 42 de milioane de dolari. Finalista va primi 30 de milioane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si