Close sidebar
Close sidebar

Argentina câștigă Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022! Finală de infarct cu Franța, 3-3 (4-2) după penalty-uri

Final dramatic pentru Cupa Mondială din Qatar 2022! Argentina este noua campioană mondială după o finală de infarct cu Franța, decisă la loviturile de la 11 metri. În ultima zi a competiției s-a decis nu doar campioana mondială, ci și golgheterul competiției (Mbappe - 8 goluri), precum și cel mai bun fotbalist al turneului de fotbal (Lionel Messi). Meci plin de dramatism: după 80 de minute în care Franța nu a jucat deloc, au fost suficiente 2 minute de sclipire, Argentina a fost egalată și s-a ajuns la prelungiri! Scor final 3-3, după răsturnări de situație și Argentina câștigă cu 4-2 la penalty-uri.

Sorin Negru,

Marea finală Argentina - Franța de la Cupa Mondială din Qatar 2022. Cine este cel mai bun jucător al turneului final

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Argentina- Franța 3-3 (4-2). Un meci care nu va fi uitat prea ușor

Cupa Mondială din Qatar 2022 este la final. Argentina a învins Franța la penalty-uri  și a devenit campioana mondială la cel de-al 22-lea turneu final din istorie!

Messi, bucuria de la finalul meciului cu Franța 

[Sursa foto: Twitter/ FIFA]

Cupa Mondială din Qatar 2022 este ultima șansă pentru Lionel Messi de a cuceri singurul trofeu care îi lipsește dintr-o carieră fabuloasă.

Argentina ar putea deveni pentru a treia oară în istorie campioană mondială, în timp ce Franța și-ar putea apăra la Doha titlul cucerit cu patru ani în urmă, în Rusia.

Visul șeicului din Qatar s-a împlinit la Cupa Mondială 2022

Coechipierii de la Paris Saint-Germain Lionel Messi și Kylian Mbappe se vor înfrunta în finala de azi de la Cupa Mondială, iar visul șeicului Qatar Tamim bin Hamad Al Thani s-a împlinit în sfârșit, scrie publicația spaniolă Marca.

Marea finală Argentina- Franța de la Cupa Mondială din Qatar 2022. Cine este cel mai bun jucător al turneului final

[Sursa foto: Twitter]

Șeicul a fondat în 2005 Qatar Sports Investments, prin care a cumpărat 70 la sută din clubul PSG din Ligue 1. De asemenea, a promovat diverse evenimente sportive internaționale în Qatar înainte de a găzdui Cupa Mondială din 2022.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Cupa Mondială: Incidente după Franţa- Maroc. Un copil de 14 ani a fost călcat de o maşină

Nasser Al-Khelaifi a fost responsabil de creșterea imaginii de marcă a Qatarului, Al Thani oferind președintelui PSG banii necesari pentru a semna cu jucători precum Neymar, Mbappe și Messi.

Mbappe este la un pas de a câștiga a doua sa Cupă Mondială consecutivă la doar 23 de ani, cu condiția ca Messi și Argentina să nu-l împiedice să facă acest lucru.

Un președinte la finala Cupei Mondiale din Qatar 2022: "Sportul ne unește"

În orice caz, orice s-ar întâmpla, PSG se poate considera câștigători. Până și președintele Franței, Emmanuel Macron, a profitat de vizita sa pentru a felicita Qatarul pentru găzduirea Cupei Mondiale, demonstrând astfel bunele relații dintre țara europeană și gazde.

Sportul trebuie să unească oamenii”, a declarat președintele Emmanuel Macron.

„Uneori, țările care nu vorbesc între ele din punct de vedere politic reușesc să comunice cu ajutorul sportului. Am putut să-l văd pe emirul Qatarului. De asemenea, trebuie să recunoașteți că Qatar organizează această competiție deosebit de bine", a comentat Macron.

Rivalitatea dintre Argentina și Franța, nodul gordian de la Cupa Mondială din "Qatar"

Atât Argentina, cât și Franța au câte două trofee de campioane mondiale. Naționala lui Messi a pus mâna pe trofeu în 1978 și 1986, în timp ce naționala lui Mbappe s-a încoronat în 1998 și în 2018. 

Citește și: Cupa Mondială: Duelul mult aș teptat: Messi versus Modric, în prima semifinală care are loc marţi

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Lionel Messi (35 de ani) a lipsit de la antrenamentul Argentinei de joi, cu 3 zile înainte de finala Campionatului Mondial cu Franța.

Golgeterul de la Cupa Mondială din Qatar 2022, la egalitate cu Mbappe (5 goluri)- dar cu un plus de pase de gol în fața francezului- a acuzat o problemă la un tendon de la piciorul stâng.

Messi nu a participat la ultimul antrenament al Argentinei, potrivit Foot Mercato. Messi a fost surprins și în timpul semifinalei cu Croația (3-0) cu mâna la bicepsul femural stâng, semn al unor probleme.

Premii record în bani la finala Cupei Mondiale din Qatar

În afara gloriei, campioana mondială din Qatar va da și o lovitură financiară. FIFA a pus la bătaie premii record pentru actuala ediție.

Câștigătoarea trofeului va încasa un cec în valoare de 42 de milioane de dolari. Finalista va primi 30 de milioane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI