Lucrările la Cazinoul din Constanța ar fi trebuit să se încheie anul acesta, însă asta nu se va întâmpla. Una dintre cele mai emblematice clădiri ale orașului, aflată în ruină mai bine de un deceniu, a primit un termen prelungit din cauza unor probleme descoperite pe parcurs. De această dată, finalizarea este programată pentru vara lui 2024.

Citește și: VIDEO- Incendiu de vegetație în Eforie Sud, aproape de plajă. Mai multe hectare au ars

În 2020 când au început lucrările de reabilitare la clădirea de patrimoniu, constructorii și-au dat seama că nu pot respecta proiectul inițial. Plafonul de la primul nivel era putred, așa că a fost nevoie rapid de un plan de reorganizare și implicit cheltuieli suplimentare.

Petrea Badea, directorul firmei constructoare: „În licitație s-a zis că restaurăm pardosele. Erau niște pardoseli din rușchiță. Trebuind să refacem planșele din beton, normal că pardoselile le-am dezafectat.”

236 de milioane de lei pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

Constructorii au făcut reparațiile necesare, au înlocuit vechile pardoseli iar odată cu termenele decalate, s-au modificat și cheltuielile. Astfel, valoarea totală a lucrărilor a ajuns la peste 236 de milioane de lei, față de evaluarea inițială care ajungea la aproximativ 90 de milioane.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării: „Compania Națională de Investiții va face tot ceea ce-i stă în putere ca acest obiectiv să fie redat cât se poate de repede publicului.”

Vergil Chițac, primarul Constanței: „Eu sper ca până în iulie anul viitor să fie gata pentru că atunci se termină autorizația de construcție.”

Chiar și în ciuda întârzierii lucrărilor, clădirea emblemă este fotografiată de sute de ori pe zi de turiștii care se plimbă pe faleză, și care speră ca autoritățile să-i redea strălucirea de altădată.

„Presupun că îl termină înainte să-l murdărească păsările.”, spune un turist.

Simbol al celui mai mare port al României, construcția de pe faleză ascunde încă multe taine. Clădirea în stil Art Nouveu a fost inaugurată la 15 august 1910 în prezența Principelui Ferdinand și a fost cel mai mare edificiu de acest fel de pe teritoriul României.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si