Close sidebar
Close sidebar

Finalul iernii a fost sarbatorit in judetul Covasna prin Festivalul "Pomana Porcului"

Au facut 12 ore pe drum, au trecut cu masinile prin balti si hartoape, dar in final s-au rasfatat cu cea mai ravnita delicatesa de la Festivalul Pomana Porcului: celebri carnati cu palinca!

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

La Valcele, in judetul Covasna, la carnatul de porc se pune si palinca, iar cand gospodinei i-e lene sa pregateasca mancare, sotul face repede un gratar.

Fie drumul cat de lung si vremea cat de rea, dobrogenii nu fac foamea. Au aratat ca stiu sa pregateasca nu doar saramura si bors de peste, ci si toba, tochitura si carnati de porc. Si asta mai ales c-au avut ajutor de la lautari.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

De la competitia gastronomica nu s-au dat in laturi nici militarii. Au venit tocmai din Ungaria ca sa ne arate cum pregatesc ei carnea de porc.

Cei mai bucurosi de abundenta de bunataturi au fost, desigur, spectatorii.

Amar le-a fost doar drumul pana la festival: plin de gropi, de nici n-ai cum sa le ocoloesti pe toate.

Concursul de la Baile Balvanyos este deja unul cu traditie, iar cele mai bune echipe din competitie, vor participa la festivalul similar care se desfasoara in Ungaria.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI