Close sidebar
Close sidebar

Finalul iernii a fost sarbatorit in judetul Covasna prin Festivalul "Pomana Porcului"

Au facut 12 ore pe drum, au trecut cu masinile prin balti si hartoape, dar in final s-au rasfatat cu cea mai ravnita delicatesa de la Festivalul Pomana Porcului: celebri carnati cu palinca!

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

La Valcele, in judetul Covasna, la carnatul de porc se pune si palinca, iar cand gospodinei i-e lene sa pregateasca mancare, sotul face repede un gratar.

Fie drumul cat de lung si vremea cat de rea, dobrogenii nu fac foamea. Au aratat ca stiu sa pregateasca nu doar saramura si bors de peste, ci si toba, tochitura si carnati de porc. Si asta mai ales c-au avut ajutor de la lautari.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

De la competitia gastronomica nu s-au dat in laturi nici militarii. Au venit tocmai din Ungaria ca sa ne arate cum pregatesc ei carnea de porc.

Cei mai bucurosi de abundenta de bunataturi au fost, desigur, spectatorii.

Amar le-a fost doar drumul pana la festival: plin de gropi, de nici n-ai cum sa le ocoloesti pe toate.

Concursul de la Baile Balvanyos este deja unul cu traditie, iar cele mai bune echipe din competitie, vor participa la festivalul similar care se desfasoara in Ungaria.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI