Un număr de 1.149 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 66 de decese, dintre care opt anterioare intervalului de referinţă, potrivit bilanțului transmis joi dimineață de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
Citeste si: Risc dublu de deces în următorul an pentru pacienții care s-au recuperat din forme grave de COVID-19
Cel mai mic număr de decese COVID din ultimele 2 luni
"Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 decembrie 2021, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.149 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2. De asemenea, au fost raportate 66 decese dintre care opt anterioare", precizează GCS. Bilanțul complet a fost transmis la ora 13.00 (vezi mai jos)
Citeste si: Începe testarea COVID-19 a elevilor. În școli vor fi folosite primele teste de salivă
O fetiță de 1 an, cu comorbidități, răpusă de COVID-19
În intervalul 01.12.2021 (10:00) – 02.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 66 de decese (33 bărbați și 33 femei), din care 8 anterioare intervalului de referință
Decesul la grupa de varsta 0-9 ani: un pacient din județul Mures, în vârstă de 1 an, de sex feminin, care prezenta comorbidități.
Unul dintre decese este al unui pacient infectat în Franța și raportat de DSP Timiș.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Începe testarea COVID-19 a elevilor. În școli vor fi folosite primele teste de salivă
Potrivit GCS, dintre cele 66 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 la categoria de vârstă peste 80 ani.
62 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.
Câți români sunt internați la ATI
Din totalul de 66 de pacienți decedați, 56 erau nevaccinați și 10 vaccinați. Cei 10 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 de ani. 9 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.934. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI.
Dintre cei 1.076 pacienți internați la ATI, 100 au certificat care atestă vaccinarea.
Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
Din totalul pacienților internați, 110 sunt minori, 102 fiind internați în secții și 8 la ATI.
Noua variantă Omicron, posibil să fi ajuns în România
Trei persoane sosite din Africa de Sud au fost confirmate cu Covid după ce au fost testate pe aeroporturile din București și Baia Mare la momentul aterizării.
Nu este exclus ca la rezultatele secvențierii în cazul celor trei români infectați cu Covid, care au ajuns în țară din Africa de Sud, să apară noua tulpină, a spus joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Potrivit lui Rafila, "în zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta".
Rafila: Nu se pune problema de carantină pentru Omicron în acest moment
„Așteptăm rezultatele. Sigur că nu e exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.
Întrebat dacă se va impune carantina în cazul înmulțirii cazurilor, ministrul a răspuns: „Nu se pune problema în acest moment, pentru că nu există justificare nici măcar din punct de vedere epidemiologic”.